Geweldig EK avontuur voor Esmée Schoemaker uit Westerhaar

0
986

Na een intensieve tijd van veel trainen, doorzettingsvermogen en inzet was het afgelopen week dan eindelijk zover! Het EK teamgym in Luxemburg, waarvoor Esmée Schoemaker (17 jaar) uit Westerhaar voor geselecteerd was voor het Team NL dames senioren.

Zowel de heren als dames teams van Nederland lieten geweldige sprongen en een dans op de vloer zien tijdens de kwalificatiewedstijden en deze werden beloond met een 8e en 9e plek. De eerste 6 landen gingen door naar de finale. (Het is echter niet te vergelijken met de Scandinavische landen die hiervoor dagelijks intern kunnen trainen en meer vergoeding krijgen omdat teamgym in deze landen anders wordt beoordeeld als topsport dan in Nederland). Esmée Schoemaker en haar teamleden kunnen terugkijken op een onvergetelijk EK avontuur in Luxemburg, waarbij de sfeer onderling erg leuk en sportief was in dit hechte team.

De oranje supporters waren goed vertegenwoordigd in Luxemburg en de sfeer was geweldig in het stadion. In Nederland keken familie en vrienden de livestream om zo het EK avontuur te kunnen volgen. De Esmée fans van turnvereniging Lova In Vroomshoop gingen zelfs gezamenlijk de live stream kijken om haar op afstand aan te moedigen. Esmée is zelf actief als turnster en helpt bij diverse groepen om les te geven bij Lova in Vroomshoop en DSV in Westerhaar. Turnen staat bij haar op nummer 1 en ze doet dit met veel passie.

Een onvergetelijke herinnering en ervaring voor de turn carrière van Esmée Schoemaker die als jongste deelneemster geselecteerd was voor het NL dames team. Ze kijkt uit naar het EK in Italië in 2024 en hoopt dan opnieuw hierbij aanwezig te mogen zijn.

Esmée wil hierbij graag alle mensen bedanken die haar op welke manier dan ook gesteund hebben afgelopen tijd om deze droom uit te laten komen. Ze waardeert dit enorm!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier