Getuige stopt gevaarlijk rijgedrag

0
698

logo_pollitieOp 18 juli, rond 04.30 uur zag een getuige dat de bestuurder van de auto die voor hem reed over de Sluiskade Zuidzijde, van links naar rechts slingerde en bijna het water inreed. Hij waarschuwde de politie en bleef de auto volgen. De bestuurder bleek onder invloed.

Op 18 juli, rond 04.30 uur, gaf een getuige telefonisch aan de politie door dat de auto voor hem op de Sluiskade Zuidzijde, van links naar rechts over de weg slingerde en bijna te water raakte. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen was de betrokken automobilist tegen een stoeprand tot stilstand gekomen. De getuige had hierop de sleutels uit het contact gehaald.
De bestuurder van deze auto bleek een 21-jarige vrouw uit Daarlerveen te zijn. Zij was inmiddels in diepe slaap gevallen. De agenten konden deze vrouw met veel moeite wakker krijgen, er was hierna geen communicatie met de vrouw mogelijk. Zij verkeerde kennelijk onder invloed van drank of drugs. Zij werd aangehouden en in verband met haar medische toestand, voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een bloedproef van de verdachte genomen. Die zal moeten uitwijzen onder invloed van welke stof zij verkeerde.

De politie maakt proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. De vrouw is een zogenoemde beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Zij werd later die ochtend door de politie aan haar eigen verzorgingskader overgedragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier