Geslaagde Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwallte damdag

0
844

img-2784b.jpgOp zaterdag 12 oktober hield damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort haar jaarlijkse damdag. Dit jaar mede mogelijk gemaakt door Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte uit Enschede. Met een deelnemers aantal van 32 werd het aantal van de voorgaande editie verdubbeld. Tijdens het toernooi werden 10 nieuwe digitale klokken in gebruik genomen. De klokken zijn gesponsord door Woningstichting Mijande Wonen uit Vriezenveen. Namens Mijande Wonen verrichte Bas Wierbos de openingszet aan het bord van WvM-spelers Tomasz Miksa en Gerbrand Hessing. 
In de hoofdklasse waren twee poules. In poule A eindigden WvM-spelers Tomasz Miksa en Gerbrand Hessing op een gedeelde eerste plaats. Na een gelijkwaardige remise in de eerste ronde tussen Miksa en Hessing, werden in de daarop volgende twee rondes de heren Bazuin (Zuidwolde) en Steenbergen (Raalte) vakkundig opgerold. Hessing en Miksa besloten de 1e prijs te delen. In poule B waren er zelfs vier winnaars. Eddie Hilberink (Vriezenveen), Wim Koopman (Hijken), Bert Aalberts (Dedemsvaart) en Gerwin Mollink (Den Ham) hielden elkaar in alle ronden in evenwicht, waardoor ze met drie punten op een gedeelde 1e plek eindigden. Ook hier werden de prijzen gedeeld.

Introductie scheiding

In de 1e klasse waren er eveneens twee poules. In poule A werd WvM-speler Jeffrey Steen werd overtuigend eerste voor clubgenoot Hilco Harms. In poule B waren het weer de spelers van WvM die met de scepter zwaaiden. Good-old Roelof Schippers eindigde samen met Alex Noppers op de eerste plaats. In de barrage werd de nestor naar de tweede plaats verdreven door Noppers. In de 2e klasse waren vier poules. In poule A eindigden Rein Wagelaar (Enschede) en Hidde Noppers (Westerhaar) met vijf punten op de eerste plaats. In de daarop volgende barrage kwam Wagelaar als winnaar uit de bus. In poule B won Enschedeër Albert Slomp voor de heer Machielsen uit Nijverdal. In poule C was de hoofdprijs voor Gert Brink uit Dedemsvaart, hij liet R. van Benthem uit Belt-Schutsloot achter zich. In poule D was de 81-jarige Joan Horst uit Hengelo oppermachtig, hij won al zijn partijen. Koert Meuleman uit Den Ham eindigde na barrage op de tweede plaats.
De organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagde damdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier