Geslaagde 9e editie v/h MC De Wieke motorcross Event 2018

0
2707

De 9e editie is v/h MC de Wieke v/h cross is event is goed verlopen, met veel publieke belangstelling op deze unieke cross locatie.

Er waren in totaal zo’n 180 deelnemers aan de start, mede ook door de opzet v/d Nazomercup, de mini competitie met de regionale clubs van Hellendoorn, Dalfsen en Staphorst.

Er waren zeer spannende wedstrijden op de uitdagende baan die er in de loop v/d dag steeds technischer en zwaarder bij kwam te liggen. Door de grote droogte van afgelopen maanden was de grond erg droog, waardoor de organisatie ten behoeve v/d veiligheid v/d rijders 2 bulten heeft verwijderd. Met zeer veel dank aan de lokale ondernemers die hun Shovels aan ons beschikbaar stellen om dit mogelijk te maken.

 Bij de allerjongste mannen met de 50cc mini’s was het jonge talent Kay Zijlstra uit Daarle die er met de winst vandoor. Tevens waren er in deze klasse ook al de nieuwe generatie crossers v/d Familie Klein Kromhof, Noud (6 jr.) en Swen (5 jr.) Klein Kromhof aan de Start. Onthoud deze namen voor de toekomst!

Bij de 65cc klasse waren het Kane Mulder en Finn Vos, beide uit Daarlerveen die de 2e en de 3e plak wisten te bemachtigen waarbij het Vince de Haas was die er met de overwinning vandoor ging.

Bij de 85cc Kleine wielen pakte Kyro Winkel uit Vriezenveen een verdienstelijke 3e plaatst en bij de 85 cc grote wielen was het Sem De Lange (1 v/d Nederlandse toppers) duidelijk te sterk was voor de rest, met ronde tijden met 85 cc die gelijk waren aan de grote mannen!

Er waren zoals gebruikelijk ook veel regionale rijders aan de start bij de hobby klasse.
Het was Stefan Scheurs uit Sibculo die een zeer verdienstelijke 2e plaats wist te pakken in de hobby klasse en bij de MX500B waren het Jordi Smit en Kevin Bakhuis, beiden uit Westerhaar die respectievelijk de 1e en de 2e plek wist te behalen in deze klasse.  Al met al dus veel regionale rijders op het podium.

Tenslotte In de Superklasse waren Luca Nijenhuis en Joey Bak die duidelijk een maatje te groot waren voor de rest. Beiden rijden dan ook bij de nationale top in Nederland en dit verschil was zeer duidelijk zichtbaar en een genot om naar te kijken.
Luca Nijenhuis ging er uiteindelijk met 2x een eerste plaats vandoor met de 1e prijs in Westerhaar.

DE volledige uitslagen kun je vinden op:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1587484

Meer foto’s en video’s zijn te vinden op de website :
www.mcdewieke.nl

Al met al een geslaagde 9e editie v/h MC de Wieke Cross event en op naar de 10e editie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier