Geslaagd Twenterands Koersbaltoernooi

0
754

img-4968-kopie.jpgZesde Twenterands Koersbaltoernooi op 21 februari 2013 in Kulturhus de Klaampe te Westerhaar.

Donderdag 21 februari speelden zestien teams uit Twenterand en aanliggende gemeenten het jaarlijkse koersbaltoernooi alle teams vallen onder de afdeling “welzijn ouderen’ van de stichting welzijn en zorgaanvragen.
Om klokslag een uur opende wethouder Binnemars het toernooi.
Koersbal wordt gespeeld op een mat van twee bij acht meter. De mat is onderverdeeld in zeg maar twee speelvelden en aan beide zijden een doelgebied van 70 cm over de hele breedte.

Het spel wordt gespeeld door twee team die elk zes af acht deelnemers hebben. Telkens spelen twee paren tegen elkaar. Het beginnende team probeert een klein wit balletje (puk) in het doelgeboed aan het eind van de mat te werpen. Als de puk ligt dan gooit men om en om met een ovale koersbal en probeert men zo dicht mogelijk bij de puk te krijgen.

Introductie scheiding

 Het aantal ballen van de zelfde kleur dat het dichts bij de pul ligt krijgt een punt. Ligt de puk in het doelgebied en ook de speelbal ligt in het doelgebied dan tellen de punten dubbel.
Zestien team onderverdeeld in vier groepen spelen in elke groep een keer tegen elkaar. Als elk team twee keer per koppel heeft gegooid worden de punten opgeteld, het team dat de meest punten heeft krijgt twee wedstrijdpunten. Na de groepswedstrijden spelen de teams met de meeste wedstrijdpunten een finale. De punten telling ehaald bij de finale tellen gewoon bij de groepswedstrijden.

Westerhaar heeft meegespeeld met twee team van zes spelers, het tweede team is groepswinnaar geworden en moest in de finale wedstrijd aantreden tegen team 1. Na vijf paren was de stand negen tegen negen. Het laatste koppel van team twee had de zenuwen beter onder controle en scoorde de 3 belangrijke punten.
In Westerhaar en omliggende dorpen wordt koersbal gespeeld door zeg maar 55 plussers, in Westerhaar wordt de eerste en derde donderdagmiddag van 14 tot 16 uur gespeeld in de Klaampe, nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

De middag werd ontzettend fanatiek maar fair gespeeld om de wedstrijdpunten, waarbij het onderling contact met elkaar erg op prijs wordt gesteld.
Omdat uw speciale verslaggever eerder weg moest is niet bekend wie heeft gewonnen, wel is bekend dat Westerhaar 2 op de vierde plaats is geëindigd.
Met dank aan Jeanet , Herman en Wout voor de goede organisatie.
Albert Botter

Foto’s staan in het fotoalbum!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier