Geslaagd MC de Wieke motorcross Event 2017

0
1195

img-9552-wd-foto-krant.jpgAfgelopen zaterdag werd er voor de 8e keer onder grote publieke belangstelling de MC de Wieke Motorcross georganiseerd op een unieke locatie in het centrum van Westerhaar.
Ondanks dat er meerdere cross wedstrijden zijn in deze tijd van het jaar was er een goede opkomst v/d rijders, ruim 130 deelnemers, wat aangeeft dan men graag naar Westerhaar komt om te rijden op dit circuit op deze unieke locatie.
De baan was dit jaar samen aangelegd met Tonny Pol, die als gerenommeerd baanbouwer bekend is in het noorden en oosten v/h land en natuurlijk met de vele vrijwilligers van MC de Wieke.
Het weer was ons super gezind waardoor er grote publiek belangstelling was voor dit evenement.
De rijder waren unaniem dat de baan en bulten er perfect in lagen, wat gerant stond voor veel spektakel motorcross op topniveau. Er werden spannende wedstrijden verreden in de verschillend klassen waarbij enkele lokale toptalenten lieten zien waar zij toe in staat zijn.
Bij de allerjongsten, in de 50cc mini’s was het Luca Boers (8jr.) uit Vriezenveen die een verdienstelijke 2e plaats wist te scoren na een zeer spannende strijd met de uiteindelijke winnaar Wez Hilberts. In de 65cc was het Kyro Winkel (10 jr.) uit Vriezenveen die beslag wist te leggen op de 2e plaats, gevolgd door Kane Mulder (Daarlerveen) als derde.

Naast de Twenterand successen bij de jeugdklassen was het in de MX2 klasse Jarno Zandbergen uit Den Ham die beslag wist de leggen op de 2e plek en was het Robin Nijkamp die bij de MX1 ook een 2e plek wist te scoren. De grootste opkomst was er voorde hobby klasse waar ruim 40 deelnemers gelijk van start gingen om de strijd met elkaar aan te gaan.
Aan het eind v/d dag werd er als sluitstuk een superfinale gereden voor de top 5 rijders uit de verschillende klassen om uit te maken wie de beste rijder is v/h MC de Wieke cross Event 2017.
Het was Sem de Lange, het dertienjarige nationale talent uit Weiteveen die met zijn 85cc lange tijd aan de leiding ging voor de grote mannen, maar na een spannende strijd uiteindelijk achterhaald werd door Robin Nijkamp (Daarlerveen) die er de MC de Wieke supercup vandoor ging.

Volledige uitslag van dit evenement zijn de vinden op de we site van MC de Wieke (www.mcdewieke.nl)

Al met al een zeer geslaagd en sportief evenement dat inmiddels een vaste plaats heeft verworven in Twenterand en op de nationale motorcross kalender.

Op naar het MC de Wieke cross Event 2018 !
http://mcdewieke.nl/index.php?page=mc-de-wieke-cross-event

Foto`s zijn te vinden in het fotoalbum, welke je links in het menu kunt vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier