Gerwin Mollink wint damdag Hardenberg.

0
1220

denk-en-zet-hardenberg.jpgZaterdag 25 februari hield damclub HDC Hardenberg voor de zesentwintigste keer haar jaarlijkse damtoernooi.
Er waren ongeveer 48 deelnemers die allen in groepen van 4 verdeeld werden.
De groepen werden ongeveer op sterkte ingedeeld.
Voor de eerste in de groep was er een vleesschotel en de nummer twee ontving een rollade.

In de hoofdklasse won Gerwin Mollink al zijn 3 partijen en was de enige met 6 punten, waardoor hij de vleesschotel en een bokaal in ontvangst mocht nemen.
In een nevenpoule won Bert Aalberts één partij en speelde er twee remise, waardoor hij ook een vleesschotel in ontvangst mocht nemen.

In de eerste klasse waren er drie spelers van Witte van Moort present.
Hilco Harms eindigde met 1 overwinning en twee remises, waarop hij een barrage moest spelen voor de eerste plaats. Deze verloor hij waardoor hij genoegen moest nemen met een rollade. Koert Meuleman moest eveneens een barrage spelen, deze was echter voor een tweede plaats in de poule. Twee barragepartijen waarbij er van alles fout ging bij beide spelers eindigden in remise, waarna het lot moest beslissen. Jan Siegers was de gelukkigste met de dobbelstenen. Willem Fokkert kon geen potten breken vandaag.

Bennie Hendriks speelde mee in de tweede klasse. In zijn laatste partij gaf hij drie schijven weg, maar wist wonderwel toch nog remise te behalen. Dit puntje bracht hem in een barrage om de eerste plaats. Deze barrage won hij, waardoor ook hij met een vleesschotel huiswaarts kon keren.

Al met al een redelijk succesvolle dag voor de spelers van damclub Witte van Moort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier