Gerwin Mollink winnaar CBP Damtoernooi 2009

0
855

mollink2009_1024Eind mei werd het traditionele CBP damtoernooi gespeeld in Deventer. In de ereklasse werd er een rondtoernooi gespeeld met zes deelnemers. De qua rating als vijfde geplaatste Mollink (1104), moest het in Deventer opnemen tegen geduchte tegenstanders als Henk Kleinrensink (1242) en Johan Haitink (1178). Mollink wist echter vriend en vijand te verrassen, door met een score van acht punten uit vijf wedstrijden de hoofdprijs voor zich op te eisen.
Door overwinningen op Groeneveld, Kersten en Haitink en remises tegen Lammers en Kleinrensink bleef hij ook nog eens ongeslagen! Jan Lammers uit Nijbroek en Jelle Groeneveld uit Den Haag eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.
Mollink woonachtig in Den Ham, speelt in het tweede team van Damclub Witte van Moort uit Westerhaar, dat uitkomt in de landelijke hoofdklasse. Onlangs werd hij nog tweede in de Overijsselse titelstrijd achter Gerbrand Hessing en plaatste zich hierdoor voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap in 2010. Na vele jaren lijkt het er dan toch uit te komen bij de man uit Den Ham, die over de gehele linie een prima seizoen kende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier