Gerbrand Hessing winnaar Gerrit Slot Memorial 2020.

0
2785

Vrijdagavond 24 januari werd voor de 18e keer het Gerrit Slot memorial gehouden in het clubgebouw van damclub DEZ/Witte van Moort. Dit toernooi is genoemd naar één van haar oprichters. Het toernooi werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door Jennita’s Hairline uit Aadorp. Na het opneningswoord door voorzitter Niek Kloppenburg werd de openingszet verricht door familieleden van (wijlen) Gerrit Slot.
Het toernooi heeft een bijzondere opzet. De deelnemers uit verschillende klassen worden gedurende drie poules gemixt. Bij elke poule verandert het te behalen punten. Zo levert een overwinning in de eerste poule 3 punten op, in de tweede poule 6 en in de derde pouleronde 9. Na elke ronde worden poules opnieuw ingedeeld op basis van de totaal behaalde punten tot zover. Na de drie poules volgt een finaleronde (binnen de eigen klasse) tussen de nummers 1 en 2, 3 en 4 etc.
In de hoofdklasse bleek Gerbrand Hessing de sterkste nadat hij de finale won van Peter Hoopman. Hij eindigde met 61 punten. Peter had er in totaal 44. Gerwin Mollink en Bertwin Letteboer waren ook aan elkaar gekoppeld. Bij een overwinning van één van hen zou de desbetreffende speler nog op de tweede plaats zijn geëindigd. De partij eindigde in remise, waarna ze broederlijk hun derde prijs deelden met 43 punten.
In de eerste klasse kon het in de finaleronde nog alle kanten op, daar het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 slechts 5 punten bedroeg. Uiteindelijk werd Nico Verhoef de winnaar met 48 punten. Hij werd op de voet gevolgd door Harry Hoonhorst met 46 punten. Derde werd hier Mark Paters met 43 punten.
In de tweede klasse was er een grote deelname van huisdammers, waarvan er uiteindelijk ook één won. Co Schreurs werd hier eerste met 42 punten. Pamela Zomer werd tweede met 35 punten, voor Willem Fokkert die 34 punten behaalde.
Het was weer een geslaagde damavond met 27 deelnemers. Zoals altijd keerde iedere speler met een prijs huiswaarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier