Gerbrand Hessing royaal aan de leiding in Overijssels kampioenschap

0
723

img-3500-b.jpgAfgelopen twee zaterdagen zijn weer de nodige ronden gespeeld in het Overijssels kampioenschap dammen. Gerbrand Hessing verstevigde zijn lijdende positie door overwinningen op Gerwin Mollink en Ab Steenbergen. Hessing heeft nu zeven punten uit vier wedstrijden. Tomasz Miksa wist Jan Schippers te verslaan en volgt op de tweede plaats met vier punten uit drie wedstrijden. Jan Schippers en Gerwin Mollink wonnen beide hun partij van respectievelijk Rob Hendriks en Eddie Hilberink. Beide heren staan nu met drie punten op de gedeelde derde plaats.

Introductie scheiding

 

In de eerste klasse leidt Adriaan Noppers het klassement. Hij moest na vijf ronden alleen een puntje afstaan aan Koert Meuleman en staat met negen punten aan de leiding. Jeffrey Steen leed een pijnlijke nederlaag tegen Bennie Lawant, maar herstelde zich knap met een overwinning op Bennie Hendriks. Steen staat tweede op één punt achterstand van Noppers. Bennie Lawant staat voorlopig derde.

In het provinciale bekertoernooi werden de halve finales afgewerkt. Hierin was Witte van Moort met 8-0 te sterk voor Twente’s Eerste. Overwinningen waren er voor Gil Salomé, Edwin Twiest, Herman Hilberink en Gerbrand Hessing. Ook het tweede team van Witte van Moort bereikte de finale, door damclub Borne met 5-3 te verslaan. Na een snelle nederlaag van Niek Kloppenburg, wonnen Tomasz Miksa en Gerwin Mollink hun partij. Eddie Hilberink pakte het vijfde punt. De finale staat gepland voor 24 april.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier