Gerbrand Hessing goed op dreef in halve finales NK-dammen

0
567

Zaterdag 17 januari werden alweer de derde en vierde ronde verspeeld van de halve finales van het Nederlands kampioenschap dammen. Van damclub Dez-Witte van Moort doet Gerbrand Hessing in poel B goede zaken.
In de eerste ronde versloeg hij op fraaie wijze routinier Anton Schotanus in het late middenspel.
In de tweede ronde moest Hessing helaas zijn meerdere erkennen in ex-kampioen van Nederland, Auke Scholma. In de derde ronde tegen Jan Lammers, sloeg Hessing opnieuw fraai toe in het late middenspel en wikkelde af naar winst, wat hij helaas in de vierde ronde verzuimde. In een sterk gespeelde partij wist Hessing in alreeds vrijwel gewonnen stand tegen “kamikaze” Jan van Dijk uit Leeuwarden een winnende combinatie op het bord te brengen. Het leverde Hessing schijfwinst op en een weliswaar gewonnen, maar nog verraderlijke stand. Uiteindelijk koos Hessing net het verkeerde plan en wist Van Dijk nog net door de mazen van het net te ontsnappen.
Hessing staat nu gedeeld tweede in zijn poule met vijf punten, waar Scholma de leiding neemt met 7 punten. Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale, de nummers twee mogen nog barrageren voor het laatste NK-ticket. Er moeten nog drie ronden gespeeld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier