Gerbrand Hessing goed op dreef bij halve finales NK-Dammen

0
738

1doller-hessing-2014.jpgZaterdag 18 januari werden in Emmeloord de derde en vierde ronde van de NK-kwalificatie wedstrijden gehouden.
Na een overwinning en een verliespartij in de eerste twee rondes moest Hessing winnen van “betondammer” Sipke Doller uit Friesland, om nog een kans te maken zich te plaatsen voor de NK-finale in Huissen april dit jaar. Doller, die er bekend om staat veel schijven af te hakken, ruilde er dit keer tegen Hessing ook vrolijk op los. Hessing kreeg dan in eerste instantie ook weinig grip. Bij een latere botsing tussen de standen echter plaatste Hessing een gewaagde centrum doorstoot. Vervolgens besloot Doller de handschoen op te nemen en ging ineens voor zijn kansen dammen.

Introductie scheiding

 Doller kreeg de counter niet rond en Hessing behield zijn voorpost met een goede aanvalsstand. Doller wist nog een wederzijdse doorbraak naar dam af te dwingen, maar Hessing die twee zetten eerder op dam was besliste met een mooie combinatie op slag de partij. Met een wedstrijd minder staat Hessing nu op een derde plek in zijn poule van zeven man, een punt achter nummer twee Wouter Sipma en drie punten achter koploper Jan van Dijk.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier