Gerbrand Hessing en Marino Barkel op drempel finale NK-dammen

0
1217

hessing-geurtsen-kopie.jpgMet nog een ronde te gaan in de halve finales NK-dammen hebben Gerbrand Hessing en sparringpartner Marino Barkel goede kansen zich te kwalificeren voor het NK-dammen 2017.
Andere Dez/ Witte van Moort-speler Yuen Wong speelde voor de zesde keer op rij remise en kan zich niet meer plaatsen in zijn poule. Wong speelde remises met Jitse Slump uit Geleen en Steven Hollander uit Rijnsburg na twee vrijwel gelijkwaardige laveer-partijen.
Afgelopen Zaterdag 11 februari werden de vijfde en zesde ronde gespeeld in het kwalificatie-toernooi. Gerbrand Hessing moest in de ochtendronde tegen de sterke Rob Geurtsen uit Amsterdam. In een voorbereide messcherpe opening ontglipte Hessing een kleine zetverwisseling waardoor hij wat lastig kwam te staan. In de spannende partij die volgde wist Hessing uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Met een 3 om 5 combinatie sloeg hij winnend toe. In de middagronde wist hij een plusremise te halen tegen Van De Weerdhof uit Arnhem, waardoor hij nu gedeeld eerste staat in zijn poule en mogelijk zelfs in de laatste ronde genoeg heeft aan remise. Marino Barkel heeft in de laatste ronde genoeg aan remise om zich te kwalificeren voor het NK. Hij staat toch aan kop in zijn poule hoewel hij afgelopen zaterdag twee keer net niet wist te winnen. In zijn partij tegen Bhiem Ramdien (DC-Arnhem) zat het er net niet in, maar tegen Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam miste hij na een sterk gespeelde partij een lastig te vinden winst.
Het belooft over twee weken een spannend slot te worden in alle 4 poules, waar nog meerdere dammers goede mogelijkheden hebben zich te plaatsen voor het NK-dammen in Urk, dat zal worden gehouden van 6 tot en met 15 April dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier