Gerbrand Hessing clubkampioen Damclub Witte van Moort

0
695

play-offs-2011-damclub-dez-wvm.jpgDe play-offs om het clubkampioenschap van Damclub Denk en Zet/Witte van Moort zijn volledig afgewerkt.
In de hoofdklasse speelden Niek Kloppenburg, Gerwin Mollink, Alex Noppers en Gerbrand Hessing. Alex Noppers kon zijn glansrijke seizoen geen mooi slot geven en werd na drie nederlagen naar de vierde plaats verwezen.
Niek Kloppenburg speelde geruisloos remise tegen Gerbrand Hessing. In de partij tegen Gerwin Mollink had Kloppenburg de winst voor het grijpen. Mollink counterde echter goed en kreeg zelfs nog een gewonnen stand op het bord.
Beide heren berustten echter in remise.

Introductie scheiding

In de laatste ronde speelden Gerbrand Hessing en Mollink een spannende partij. Met nog twintig zetten te gaan had Hessing nog slechts 48 seconden bedenktijd, terwijl er bij Mollink nog een goede vijf minuten op de klok stonden. Mollink kon niet van het tijdvoordeel profiteren, miste enkele remisevarianten en moest uiteindelijk capituleren. Door de overwinning behaalde Hessing voor de tweede keer in zijn carrière het clubkampioenschap van Denk en Zet. Niek Kloppenburg eindigde als tweede. In de eerste klasse werd het kampioenschap een prooi voor Hilco Harms, hij wist Jeffrey Steen, Maaike Noppers en Adriaan Noppers voor te blijven.

NK Junioren Meisjes
Maaike Noppers speelde van 11 tot en met 16 juli in Heerhugowaard mee met het Nederlands kampioenschap Junioren voor meisjes. Noppers kon als eerstejaars junior nog geen potten breken. Na een overwinning in de slotronde eindigde ze op een zevende plaats in de eindrangschikking.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier