Gemeenteraadsverkiezingen in Twenterand

0
2197

Op woensdag 21 maart a.s. zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Twenterand doen acht politieke partijen mee. De uitslagen per stembureau en per partij worden woensdagavond bekend gemaakt. De verwachting is dat de eerste uitslagen rond 23.00 uur gepresenteerd kunnen worden door burgemeester Van der Kolk. Iedereen is vanaf 21.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis in Vriezenveen. Daar is de landelijke tv-uitzending over de verkiezingen rechtstreeks te volgen op een groot scherm. Tussendoor worden de uitslagen van Twenterand gepresenteerd.

‘Centraal tellen gemeenteraadsverkiezingen’

De gemeente Twenterand doet als één van de 22 gemeenten mee met een experiment met ‘centraal tellen’. Dat betekent dat op de verkiezingsdag zelf de uitslagen per stembureau en per partij worden geteld en bekend gemaakt. De dag daarna, 22 maart, worden alle stemmen per kandidaat geteld door nieuwe, frisse tellers. Dit gebeurt in het gemeentehuis in Vriezenveen en is openbaar. Aan het eind van die dag wordt de uitslag op kanidaatsniveau vastgesteld. De zetelverdeling voor de gemeenteraad wordt vastgesteld in de zitting van het Centraal Stembureau op vrijdag 23 maart om 10.00 uur.

Referendum

De voorlopige uitslag van het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv) wordt bekend gemaakt, nadat de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen per stembureau en per partij gepresenteerd zijn.

Stembureaus

In de gemeente Twenterand kan dit keer gestemd worden op 23 vaste stembureaus. Deze zijn geopend van 07.30 – 21.00 uur. In vergelijking met de verkiezingen van de afgelopen jaren, is er één stembureau toegevoegd: Christelijke Basisschool De Smithoek, Roelofsbrink 12 in Den Ham. Ook is één locatie noodgedwongen gewijzigd: Buurthuis Kooykershuus in Vriezenveen kan niet als stembureau worden gebruikt vanwege stormschade. Hiervoor in de plaats kunnen mensen stemmen in de Christelijke basisschool Rehoboth aan de Buitenlandweg 1 in Vriezenveen. Voor het complete overzicht van de stembureaus in Twenterand, zie bijlage.

Mobiel stembureau

Naast de vaste stembureaus wordt voor het eerst in Twenterand gebruik gemaakt van een mobiel stembureau. Daar kan op drie verschillende locaties en tijdstippen gestemd worden:

 

 

· Bruinehaar: Van 07.30 – 09.00 uur: Dorpshuis, Gravenlandweg 18;

· Vroomshoop: Van 11.00 – 13.00 uur: Het Flierborgh, Oranjeplein 5;

· Westerhaar – Vriezenveensewijk: van 18.00 – 20.00 uur: Voetbalvereniging Voorwaarts, Twistveenweg 10.

Verkiezingsdebat

Op maandag 19 maart wordt in het gemeentehuis in Vriezenveen een verkiezingsdebat georganiseerd door Delta FM en TC Tubantia. De debatleider is Arjan te Bogt, journalist van TC Tubantia. Het debat begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Het debat is ook live te volgen op Delta TV en op facebook via www.facebook.com/gemtwenterand.

Meer informatie Kijk voor meer informatie over het stemmen en wat ervoor nodig is op www.twenterand.nl/verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier