Gemeenteraad wil vaart bij aanpak van verslavingen.

1
631

De gemeenteraad van Twenterand dringt er met klem bij wethouder Binnenmars op aan vaart te maken met de aanpak van verslavingen, met name bij jongeren. Relatief veel jongeren zijn namelijk verslaafd, zeker aan alcohol en de drug GHB.

De raad sprak dinsdag over de kadernota, waarin een pakket maatregelen is vervat, waaronder bestrijding en ook preventie. Alle partijen bonden Binnenmars op het hart om snel actie te ondernemen. Er werd actief alsmede pro-actief beleid geëist.

Introductie scheiding

Veel complimenten waren er voor burgemeester Visser die met anderen (Kamerlid Uitslag) GHB op de drugslijst kreeg.

Het raadslid Harmsen van Gemeentebelangen Twenterand repte zelfs over een aanvalsplan met concrete uitvoering.

Gesproken werd verder over de sluitingstijden van de horeca, het schenken van alcohol in sportkantines (en het gemeentehuis) en over preventietrajecten op scholen en bij organisaties en instellingen. Binnenmars zei er aandacht voor te hebben.

De wethouder benadrukte dat de gemeente, zoals ook in de kadernota staat, gezamenlijk optrekt met instanties die bekend zijn met de problematiek plus het jongerenwerk en uiteraard waar nodig politie en justitie. “De ernst is er wel naar.”
De raadsfractie van de PvdA pleitte bij monde van het raadslid Visser voor een gebruikersruimte waar verslaafden terecht kunnen. Het beleid kan volgens hem niet alleen preventie en repressie zijn, maar dient ook een zorgcomponent te hebben.

Andere fracrties, met voorop het raadslid Engbers van de eenmansfractie SGP, hadden daarvan niet zo’n hoge pet op.

Harmsen van Gemeentebelangen Twenterand liet weten hier in een later stadium best over te willen discussiëren, maar eerst de grootste problemen te willen bestrijden. Centraal moet volgens hem staan: “Hoe gaan we de jongeren helpen?”(DeltaFm)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier