Gemeenteraad houdt hoorzitting over begroting 2011

0
625

logo_gemeente_twenterandHet college van B & W heeft vorige week de begroting 2011 gepresenteerd.

Deze begroting bevat diverse bezuinigings-voorstellen. Op 9 november vergadert de gemeenteraad hierover en neemt dan een besluit. Hieraan voorafgaand organiseert de gemeenteraad op 2 november vanaf 19.00 uur een openbare hoorzitting. Wie zijn/haar mening wil geven over deze begroting en over de bezuinigingen kan dat dan doen.

Het is de eerste programmabegroting in de bestuursperiode 2011-2014. Het college is zich goed bewust van de moeilijke financiële positie waarin gemeenten in het algemeen, maar ook Twenterand, verkeren. Deze begroting wordt daarom sterk beïnvloed door de bezuinigingsnoodzaak.

Wethouder Idzinga van financiën erkent die noodzaak, maar is zeer zeker ook van mening dat de afspraken uit het coalitieakkoord `Realistisch Twenterand` overeind zijn blijven staan: “De basis van dat coalitieakkoord is dat we een flink aantal basisvoorzieningen behouden. Dat doen we, ondanks dat we als college een aantal moeilijke, pijnlijke keuzes hebben moeten maken.” Het gaat om 39 maatregelen die moeten leiden tot de te bezuinigen bedragen van circa 1,3 miljoen in 2011 en oplopend tot 3,5 miljoen in 2014.
De begroting 2011 staat op www.twenterand.nl/actueel.

Aanmelden voor de hoorzitting kan tot en met dinsdag 12.00 uur bij de griffie, bel. 840 712 of mail: griffie@twenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier