Gemeentebelangen zet gratis zwemabonnement om in tegemoetkoming sportabonnement

0
611

Bij de behandeling van de voorjaarnota zet Gemeentebelangen Twenterand stevig in op extra aandacht voor jeugd en jongeren. De partij wil het succesvolle gratis zwemabonnement omzetten in een maximale tegemoetkoming van 32 euro in de kosten van één sportabonnement voor jongeren tot 18 jaar. Ouders kunnen dan zelf bepalen of ze het bedrag gebruiken voor een zwemabonnement of een abonnement van een andere sportvereniging. Ook wil Gemeentebelangen meer aandacht voor culturele activiteiten met extra aandacht voor jeugd en jongeren. Daarnaast dringt de partij aan op spoedige realisatie van de brede school Den Ham.

Vanuit het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen Twenterand werd eind vorig jaar de proef met het verstrekken van een gratis zwemabonnement aan de Twenterandse jeugd tot 18 jaar direct gesteund. De partij juicht het succes toe en wil de proef doortrekken en overbrengen op de totale sportjeugd. Het bedrag van 32 euro voor het zwemabonnement wordt daarom omgezet in een maximale tegemoetkoming in de kosten van één sportabonnement voor de Twenterandse jeugd tot 18 jaar. Hiermee kan de jeugd het bedrag gebruiken voor een zwemabonnement of een abonnement van een andere sportvereniging. Sport is de basis voor een gezonde levenswijze en het betaalt zich volgens de partij vanzelf weer terug.

Ook in het gemeentelijk cultuurbeleid wil de partij meer aandacht voor jeugd en jongeren. Als het om cultuur gaat, verkeert de gemeente in de onderste regionen. Dat moet volgens de partij veranderen, want cultuur is een bindmiddel. Het volledig schrappen van de jeugdparagraaf door het college in de nieuwe cultuurnota vindt de partij onbegrijpelijk. Daarom wil de partij een actief cultuurbeleid met extra aandacht voor de jeugd. De concrete plannen zal de partij bij de behandeling van de cultuurnota bekend maken.

Gemeentebelangen Twenterand zet een streep door de investeringsbehoefte van ruim 6 miljoen van het college voor de aan- en afvoerwegen in de LOG-gebieden. De partij heeft al vroegtijdig aangegeven tegen de vestiging van megastallen te zijn en doet er alles aan om deze te voorkomen. De weerstand tegen de megastallen is groot. Dit bleek ook tijdens de laatst gehouden ledenvergadering, waar uitvoerig met leden over dit onderwerp werd gesproken. De partij ziet daarom niets in een reservering van 6,5 miljoen voor iets wat niemand wil.

Omdat er stagnatie dreigt te ontstaan, zal Gemeentebelangen Twenterand tijdens de behandeling van de voorjaarnota tevens aandringen op de spoedige realisatie van de brede school in Den Ham. Gezien de huisvestigingsproblematiek bij De Blokstoeke en de locatie Asterstraat van De Fontein in Westerhaar vraagt de partij verder een vlotte voortgang in het onderzoek naar de brede school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier