Gemeentebelangen Twenterand zet in op invoering sportpas

0
625

De fractie van Gemeentebelangen Twenterand zal de sportpas bij de behandeling van het gratis zwemabonnement definitief in stemming brengen. In het voorstel krijgen jongeren tot 18 jaar een maximale tegemoetkoming van 32,55 euro in de kosten van één sportabonnement.

Bij de behandeling van de voorjaarnota 2009 heeft de fractie van Gemeentebelangen Twenterand een motie ingediend om het gratis zwemabonnement om te zetten in een sportpas. De motie werd aangehouden toen bleek dat een meerderheid van de raad eerst een evaluatie van het gratis zwemabonnement wilde afwachten.

Tijdens het komende raadsdebat over de evaluatie van het gratis zwemabonnement zal de fractie de invoering van de sportpas opnieuw en nader motiveren. De partij wil de proef met het gratis zwemabonnement doortrekken en overbrengen op de totale sportjeugd in Twenterand.

Het bedrag van 32,55 euro voor het zwemabonnement wordt in het voorstel omgezet in een maximale tegemoetkoming in de kosten van één sportabonnement voor de Twenterandse jeugd tot 18 jaar. Hiermee kan de jeugd het bedrag gebruiken voor een zwemabonnement of een abonnement van een andere sportvereniging in de gemeente Twenterand.

Bij de invoering van het gratis zwemabonnement bleek dat meerdere fracties de sportstimulering breder hadden willen zien en de keuze van het zwemabonnement te beperkt vonden. Met de sportpas komt aan die wens tegemoet en komt er een brede sportvoorziening voor alle jongeren tot 18 jaar.

Inmiddels heeft ook het Sport Platform Twenterand het voorstel om de gelden breder in te zetten omarmd en de raadsfracties verzocht om de invoering van de sportpas over te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier