Gemeentebelang heeft nieuwe voorzitter

0
881

WESTERHAAR – Afgelopen donderdagavond hield Gemeentebelangen Twenterand zijn vijfde openbare ledenvergadering in Paviljoen Nijboer op Bungalowpark Landal De Vlegge te Sibculo. Ze kozen o.a. een nieuwe bestuursvoorzitter.

De vergadering bracht een boeiende en inspirerende disussie op gang over actuele gemeentelijke ontwikkelingen. Fractievoorzitter en kartrekker van de partij, Albert Engels, bracht diverse actuele onderwerpen uit de politiek ter sprake. Zo werd er uitvoerig stil gestaan bij het gemeentelijk begraafplaatsenbeleid, het armoedebeleid en de komende raadsdebatten daarover op 28 augustus aanstaande.

De leden werden bijgepraat over de centrumvisie Vroomshoop en de gewijzigde plannen voor sporthal De Stobbe, het MCC en de school met zorgwoningen. Ook werd uitvoering gesproken over de ingediende motie met een pakket aan wijzigingsvoorstellen voor het Kern Ontwikkelings Plan Westerhaar-Vriezenveensewijk, welke unaniem door de raad gesteund werd.

De plannen voor het landbouwontwikkelingsgebied bracht een boeiende discussie op gang. Gesproken werd er over de komst van grote varkens- en kippenhouderijen, verbetering van wegen, toename van vervoersbewegingen, afvoer van mest en de leefbaarheid en uitbreiding van de dorpen. De inbreng van de deelnemers zal de fractie meenemen in de visiebepaling voor het raadsdebat.

Gemeentebelangen hoopt dat er een oplossing komt inzake de kwestie Stichting Welzijn Twenterand en Stichting Toko Joko. Men gaat er van uit dat partijen bereid zijn met elkaar te praten.

Verder werden aan de orde gesteld het bezoek van landbouwers en raadsleden aan de Tweede Kamer, de positieve ontwikkelingen bij het veenmuseum en de gebiedsuitwerking van de Engbertsdijksvenen en het Veenschap.

Na de politieke actualiteit lichtte, interim-voorzitter en fractievertegenwoordiger Roel Koster, de plannen voor een inloopspreekuur voor inwoners, bedrijven en organisaties nader toe.

Bij de bestuursverkiezing werd de heer H. Höfte uit Vriezenveen als voorzitter en de heer G. van der Sloot uit Den Ham als algemeen bestuurslid benoemd. De nieuwe voorzitter mocht daarna de interessante avond, met veel discussie en uitwisseling van gedachten en inzichten, afsluiten en de belangstellenden bedanken voor hun inbreng.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier