Gemeente verstrekt krediet aan De Cirkel

0
640

Kinderopvang De Cirkel krijgt een krediet van 415.687 euro voor de deelname aan de nieuwe brede school in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Dat is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand.

De Cirkel neemt straks 220 vierkante meter van deze nieuwbouw in gebruik. Het krediet wordt gedekt door te ontvangen huur van De Cirkel. Voor de gemeente is deze investering kostendekkend. Gemeente en de kinderopvang buigen zich de komende tijd over een huurcontract.

Introductie scheiding

De raad van de gemeente Twenterand heeft in 2010 al een krediet beschikbaar gesteld voor de plaatsing van de basisscholen De Fontein (locatie Asterstraat) en de Blokstoeke in deze brede school aan de Oranjestraat. Voor de herhuisvesting is al begonnen met de benodigde voorbereidingen.

In Den Ham wordt ondertussen ook gewerkt aan de bouw van een brede school. Wethouder Jan Binnenmars geeft donderdag om 14.00 uur het officiële startsein van de werkzaamheden in Den Ham.

Een brede school is een plek waar verschillende vormen van zorg en onderwijs voor kinderen onder één dak worden verenigd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier