Gemeente Twenterand wil woningmarkt in beweging krijgen

1
810

twenterand.jpgVrijdag 20 september Woonmarkt Twenterand in gemeentehuis Vriezenveen
Gemeente Twenterand wil woningmarkt in beweging krijgen

Je hoeft de krant maar open te slaan of er staat wel een artikel in over de negatieve spiraal waarin de Nederlandse woningmarkt zich bevindt. Ook in Twenterand staan woningen de laatste jaren steeds langer te koop en zijn de woningprijzen aanzienlijk gedaald. Om de lokale woningmarkt weer in beweging te krijgen, organiseert de gemeente Twenterand vrijdag
20 september 2013 van 15.00 tot 20.00 uur een speciale Woonmarkt in het gemeentehuis in Vriezenveen.

Introductie scheiding

 

De Woonmarkt is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Twenterand. Meer specifiek gaat het om starters op de woningmarkt, mensen die op zoek zijn naar een groter huis of die energiebesparende maatregelen in hun huidige woning willen treffen, senioren die kleiner willen gaan wonen of die met aanpassingen langer in hun huidige woning kunnen blijven. Kortom, iedereen die zijn of haar woonomgeving wil veranderen.

Op de Woonmarkt kunt u terecht voor informatie over onder andere woningbouwprojecten in de gemeente Twenterand, tips om een huis (sneller) te verkopen, nieuwbouw en verbouw, mogelijkheden van duurzaam wonen, woningruil en nog veel meer. Ruim dertig participanten staan klaar op de informatiemarkt om alle vragen te beantwoorden. Ook worden er diverse presentaties over uiteenlopende onderwerpen gegeven. De Woonmarkt is gratis toegankelijk en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Kijk voor de deelnemende partijen op www.twenterand.nl/actueel.

Starterslening, kooppremie en kavelkorting
Op de Woonmarkt kunt u zich tevens laten informeren over de drie stimuleringsregelingen die de gemeente Twenterand onlangs heeft ingesteld om de huizenmarkt weer in beweging te krijgen. Het gaat om een Starterslening voor mensen die hun eerste schreden op de huizenmarkt zetten. Een Kooppremie van € 5.000 voor mensen die een gemeentelijke kavel kopen en daar een nieuwbouw woning op (laten) bouwen en een korting van 10% op de grondprijs van gemeentelijke kavels. Wethouder Johan Oordt: “Met al deze regelingen en het organiseren van de Woonmarkt hopen we zowel de woningmarkt als de bouwsector in Twenterand een flinke impuls te geven!”

1 REACTIE

  1. Als de gemeente de bouwsector in Twenterand wil helpen moeten ze eerst de bedrijven in Twenterand een kans geven om iets te bouwen.
    Het nieuwe bejaardenhuis en ook de Brede School worden gebouwd door bedrijven buiten Twenterand. Of zelfs door bedrijven uit Polen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier