Gemeente Twenterand verzekert alle vrijwilligers automatisch

0
852

twenterand.jpgAl enkele jaren kent gemeente Twenterand collectieve verzekeringen voor vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers in de gemeente: de Vrijwilligerspolis. Om het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving te onderstrepen wordt de Vrijwilligerspolis gratis door de gemeente aangeboden. Vrijwilligersorganisaties dienden zich hiervoor in het verleden aan te melden bij de uitvoeringsorganisatie van de Vrijwilligerspolis: Vrijwilligerspunt Eindhoven.

Met ingang van1 januari 2012is de aanmeldingsplicht vervallen en zijn ALLE vrijwilligersorganisaties met hun vrijwilligers ineens en automatisch verzekerd onder de Vrijwilligerspolis. De gemeente Twenterand heeft hiervoor gekozen, omdat bij een aanmeldingsplicht altijd het risico bestaat dat een organisatie en/of een vrijwilliger niet verzekerd is omdat verzuimd is aanmelding te doen.

Alle vrijwilligersorganisaties in Twenterand zijn door het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) op de hoogte gesteld van deze verandering rondom de vrijwilligersverzekeringen. Organisaties die nog niet eerder waren aangemeld

Introductie scheiding

 zijn verzocht om zich bij het Vrijwilligerspunt Eindhoven als verzekerde organisatie uit Twenterand te laten registreren. Ook al is het voor deelname aan de verzekeringen niet meer noodzakelijk, registratie van organisaties is makkelijk bij informatievoorziening en schadebehandeling.

Organisaties die al geregistreerd waren hoeven niet opnieuw te worden geregistreerd. Wel zijn zij verzocht het aantal geregistreerde vrijwilligers te controleren en eventuele wijzigingen door te geven aan het Vrijwilligerspunt Eindhoven.

Het verzekeringspakket van de Vrijwilligerspolis bestaat uit verzekeringen tegen de risico’s van aansprakelijkheid en ongevallen.
De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade aan anderen / “derden” veroorzaakt door bestuur en vrijwilligers tijdens werkzaamheden voor de organisatie.
De ongevallenverzekering biedt schadevergoeding aan vrijwilligers, na een ongeval overkomen tijdens werkzaamheden voor de organisatie, inclusief het komen van en gaan naar activiteiten. Onderdeel daarin is de casco – schade dekking van privé auto’s van vrijwilligers.

Onder de Vrijwilligerspolis zijn verzekerd: de organisatie zelf, de vrijwilligers van de organisatie, stagiaires in het kader van School Maatschappelijke Stages en verkeersregelaars. Ook voor de extra Bestuurders Aansprakelijkheiddekking en de extra Casco-Object dekking bij evenementen kan het Vrijwilligerspunt Eindhoven worden benaderd.

De werkzaamheden ten behoeve van de collectieve verzekeringen worden door het Vrijwilligerspunt Eindhoven uitgevoerd, zoals informatievoorziening, de polisvoorwaarden, registratie van organisaties, schademelding en bijhouden van het schadeverloop. Schademelding kan rechtstreeks via de website van Vrijwilligerspunt Eindhoven: www.vrijwilligerspunteindhoven.nl/vrijwilligerspolis.

Alle informatie is na te lezen op de website van het IVT: www.vrijwilligerswerktwenterand.nl. Heeft u vragen? Het IVT is bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur. Telefoonnummer: 0546 481450

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier