Gemeente Twenterand stimuleert woningmarkt

0
596

twenterand.jpg“Starters kunnen van onderop de woningmarkt weer in beweging krijgen. Daarom willen wij als college die groep graag faciliteren met een starterslening voor de koop van een bestaande woning.” Wethouder Oordt wil starters graag over de streep trekken om een bestaande woning te kopen, omdat dat de groep is die de woningmarkt in gang kan zetten. “Doordat de starter een woning koopt, is de verkoper van die woning weer in staat een nieuwe woning te kopen en daarmee komt de keten weer op gang,” betoogt Oordt.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad in september a.s. voor om de starterslening in te voeren voor bestaande woningen tot € 200.000,-. De starterslening biedt een overbrugging tussen de aankoopkosten van een woning en de maximale lening die de koper kan krijgen van de bank. De eerste drie jaar zijn rente- en aflossingsvrij en vervolgens wordt de lening naar draagkracht van de starter afgelost.

Introductie scheiding

 

€ 5.000,- kooppremie
Een tweede impuls die het college aan de woningmarkt wil geven, is een kooppremie voor gemeentelijke kavels van € 5.000,-. Deze gelden voor nieuwbouwwoningen die voor 1 januari 2015 gerealiseerd zijn en afgemeld zijn bij de gemeente.

De gemeente hoopt dat beide regelingen bijdragen aan meer beweging op de Twenterandse woningmarkt. Beide regelingen worden op de woonmarkt van vrijdag 20 september gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier