Gemeente Twenterand past hondenpoepbeleid aan

0
1355

Wat doet u er zelf aan?
Eén van de grootste ergernissen in Nederland is hondenpoep. Ook in Twenterand is dat zo.

Gebleken is dat er regelmatig overlast is van hondenpoep, daarom vermeldt de gemeente Twenterand hieronder nog eens haar hondenpoepbeleid.

De volgende regels gelden:

* Honden mogen overal poepen in de openbare ruimte, als de uitwerpselen maar direct worden opgeruimd.

* Alleen op de hondenuitlaatplaatsen mogen de uitwerpselen blijven liggen. De locaties van de uitlaatplaatsen zijn te vinden via deze link en ter plaatse aangegeven met bordjes. De uitlaatplaatsen worden elke twee weken schoongemaakt.

* Op officiële speelterreintjes geldt een hondenverbod; daar staat dan een bordje `Verboden voor honden` bij.

Gratis plasticzakjes:

Om hondenbezitters te helpen met het opruimen van uitwerpselen stelt de gemeente in het vervolg plastic zakjes ter beschikking. U kunt die hondenpoepzakjes afhalen op de onderstaande adres in Westerhaar-Vriezenveensewijk:

* Drogisterij Berghuis, Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De uitwerpselen mogen met zakje in de afvalbakken gegooid worden, die in de openbare ruimte aanwezig zijn. Het aantal afvalbakken wordt daarvoor vergroot. Daarbij wordt met name ook gekeken naar plekken waar nu veel overlast is. Ook zou u dit thuis in uw eigen grijze container kunnen doen.

Tenslotte nog één opmerking: wilt u er in het buitengebied voor zorgen, dat uw hond niet in de weilanden z`n behoefte doet. Dit in verband met de neospora-bacterie, die in hondenpoep kan voorkomen en miskramen bij drachtige koeien veroorzaakt.

Voorlichting en handhaving
Voor een goede uitvoering van het beleid in de verschillende kernen binnen de gemeente een toezichthouder van de gemeente aanwezig om voorlichting te geven en informatie te verstrekken. Deze medewerker zal ook boetes uitdelen aan mensen, die zich (herhaaldelijk) niet aan de regels houden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier