Gemeente Twenterand krijgt energielabels uitgereikt

0
667

img_1880_1_640x480_640De gemeente Twenterand heeft vandaag energielabels van Cogas ontvangen voor al haar gebouwen. Daarmee voldoet de gemeente aan de verplichting om voor 1 januari 2009 al haar publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 1000 m2 te voorzien van een energielabel. Eén van de vijf gebouwen die een label hebben gekregen, is het gemeentehuis in Vriezenveen, label C. Wethouder Martha van Abbema is zeer tevreden over dat resultaat: “Natuurlijk wil je overal label A, maar in het nieuwe gemeentehuis is oudbouw en nieuwbouw gecombineerd en heb je dus te maken met de bouwkundige gevolgen voor het energiebeheer van de oudbouw. Bovendien vallen de labels A tot en met C in de `groene` zone en dat is positief.” In de nieuwbouw is zeker aandacht besteed aan energiebeheer. “Daarmee komen we uit op C en dat is ook volgens Cogas een goede prestatie,” aldus de wethouder.
De andere vier gebouwen zijn De Stamper in Vriezenveen (label C), Kulturhuus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk (label A), Sporthal Beukenhage in Den Ham (label B) en De Stobbe in Vroomshoop (label A). Van Abbema: “Stuk voor stuk goede prestaties, want labels A tot en met C liggen allemaal in de groene zone en in ieder geval bij De Stamper kleine verbetermogelijkheden om snel een stapje hoger te komen.”

Maatwerk
De labels worden door Cogas voorzien van maatwerkadviezen. Daarin staan maatregelen die genomen kunnen worden om tot een beter energiebeheer te komen. Daarnaast worden de kosten en terugverdientijden van deze energiebesparende maatregelen weergegeven. “Die afweging moeten wij als college maken,” aldus de wethouder.

Samenwerking
In dit project wordt samen gewerkt met Cogas. Cogas verstrekt de labels en is daarvoor gecertificeerd. Zij heeft veel ervaring en kennis op het gebied van energiemanagement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier