Gemeente Twenterand kiest voor een duidelijke structuur

0
632

logo_gemeente_twenterandCollege vereenvoudigd Subsidieverordening

Het college van burgemeester en wethouders heeft de subsidieregels vereenvoudigd. “De inhoud is geactualiseerd en zaken die niet meer correct waren zijn aangepast. Er is gekozen voor een duidelijke structuur, overbodige bepalingen zijn verwijderd en de voorschriften zijn vereenvoudigd”, aldus wethouder Binnenmars. Zo kan een donatie in de toekomst voor vier jaar worden toegekend, zodat niet elk jaar een nieuwe aanvraag ingediend hoeft te worden. Alle gescreende verordeningen en regelingen zijn ondergebracht in de Algemene Subsidieverordening en het verzameluitvoeringsbesluit. De intentie is om deze nieuwe verordening per 1 juli 2008 in te laten gaan.

Het is gelukt om vier verordeningen en een vijftal beleidsregels samen te voegen. Er blijven drie soorten subsidie over:
• Budgetsubsidie
• Donatie en
• Incidentele subsidie

In de nieuwe regelgeving is snel duidelijk waar gebruik van gemaakt kan worden. Bij het vereenvoudigen van de subsidieregels zijn een aantal uitgangspunten gebruikt. Zo zijn regels binnen de gemeentelijke regelingen die al waren vastgelegd in hogere regelgeving of in strijd waren met andere regelingen geschrapt. Regels die als onnodig werden beschouwd of die het doel, waarvoor de regeling in het leven was geroepen, niet dienden zijn ook geschrapt. Met deze nieuwe Algemene Subsidieverordening en het daarbij behorende verzameluitvoeringsbesluit Algemene Subsidieverordening worden de huidige subsidieregelingen aangepast aan de huidige eisen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier