Gemeente Twenterand haakt aan bij Week van de Amateurkunst.

0
918

Van 14 tot en met 21 mei organiseert de Stichting Twenterand Cultuur de week van de amateurkunst, de WAK.  De WAK vindt in deze week in heel Nederland plaats met het doel amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines te laten zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. De kunstroute Kunstplaatsen Onderweg zal de basis zijn, waarmee diverse andere kunstuitingen worden verbonden.

Kunstplaatsen Onderweg
Toen de Stichting Twenterand begon met de voorbereiding van Kunstplaatsen Onderweg 2011, kwam zij in aanraking met het landelijke initiatief van de Week van de amateurkunst. Hieraan nemen naast de gemeente Twenterand ook Zwolle, Kampen, Deventer en Enschede deel. Meteen was men enthousiast over deze mogelijkheid om naast de exposities van beeldende kunst ook andere vormen van kunst een plaats te geven. De route zal langs een tiental locaties voeren: Erve Kamphuis Aadorp, Harmsen huis, Vriezenveen, Zorgcentrum deWeemelanden, Vriezenveen, Tuin Lytje Pole (fam. Visser), Vriezenveen, Galerie Jennie Dekker, Westerhaar, Beerzertuun, Sibculo, Melkveebedrijf De Vosseboer, Den Ham, Theetuin Geerdijk, Geerdijk, Watertoren, Vriezenveen, Historisch Museum Oud Vriezenveen, Bibliotheek, Vroomshoop, Tuin Stijlgenoten, Den Ham

De exposities zullen veelomvattend zijn: beelden, schilderijen, foto’s, textiele vormen, mixed media, keramiek etc. Daarnaast zullen er op elke locatie een extra evenement worden georganiseerd. Zo zal bijv. een musical voor kinderen van het basisonderwijs worden gebracht, een harpiste met een verhalenverteller, een zigeunerconcert, een optreden van een mannenkoor in een zorgcentrum voor bejaarden en een optreden van een dameskoor. Er wordt gestreefd naar een programma met voor elk wat wils, maar ook een programma dat alle woonkernen van Twenterand bestrijkt.

Samenwerking
Voor de organisatie van dit evenement is door de Stichting Twenterand Cultuur samenwerking gezocht met allerlei organisaties die zich bezighouden met het bevorderen van de cultuur in de gemeente, zoals de Dorpsraad  Den Ham, Levend Vroomshoop, Het Front en CCK2,die met enthousiasme hebben gereageerd. Samenwerking is in dit verband uiterst belangrijk omdat alleen op die manier een samenhang kan ontstaan tussen de optredens in de diverse kernen van de gemeente. Om alles in goede banen te leiden zal tevens gebruik worden gemaakt van maatschappelijk stagiaires van het Noordik.

Zo wordt de WAK Twenterand 2011 een evenement dat zich door en voor de hele gemeente afspeelt.

Deelnemers aan de WAK
Op deze plaats wil de organisatie alle beoefenaren van amateurkunst oproepen om aan de WAK mee te doen. Alle vormen van kunst zijn mogelijk: beeldende kunst, dans, theater, muziek. Iedereen is welkom, met dien verstande dat er een beperking is in de beschikbare ruimte.

Deelnemers kunnen een inschrijfformulier aanvragen bij wak2011twenterand@gmail.com . De formulieren moeten uiterlijk 1 maart bij de organisatie binnen zijn.

Wedstrijd voor kunstenaars

Voor alle kunstenaars, ongeacht of zij exposeren tijdens de week van de amateurkunstenaars wordt een wedstrijd uitgeschreven. Voor deelname aan deze wedstrijd kan een inschrijfformulier worden aangevraagd via wak2011twenterand@gmail.com. Er worden drie prijzen ter beschikking gesteld en de inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury Inschrijving is mogelijk tot 1 mei.

Aandacht voor het goede doel.

Tijdens deze week wil de Stichting Twenterand Cultuur ook aandacht besteden aan de Stichting Gichon,gevestigd in Twenterand. Gichon is een stichting, die tot doel heeft zorg te verlenen aan kinderen uit Wit-Rusland die mede slachtoffer zijn geworden van de ramp met de kernreactor van Tsjernobyl. Er zullen diverse, nog nader aan te kondigen, initiatieven worden georganiseerd, waaronder een veiling van amateurkunst op de slotdag in de Theetuin Geerdijk.

Nog veel werk
De organisatie van dit evenement is nog in een pril stadium, maar nu al kunnen we uitkijken naar een mooie week, waarin veel bijzondere dingen zullen gebeuren en dat door middel van de inzet van vele kunstenaars, vrijwilligers en niet te vergeten de eigenaren van de deelnemende locaties. Een culturele samenwerking binnen Twenterand, waar we hopelijk nog lang van kunnen nagenieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier