Gemeente Twenterand alert op computervirus

0
662

twenterand.jpgLandelijk is er op dit moment een nieuw computervirus in omloop, dat zich in snel tempo verspreidt. De computernetwerken van verschillende organisaties, waaronder ook die van een aantal gemeenten, zijn geïnfecteerd met het virus. De afdeling ICT van de gemeente Twenterand heeft daarop gelijk een controle op haar netwerk uitgevoerd en tot op heden is het virus niet aangetroffen. Binnen het netwerk van de gemeente Twenterand zijn daarnaast de veiligheidsmaatregelen aangescherpt.

Naast bedrijven en instellingen kunnen ook particulieren worden getroffen door het virus.

Introductie scheiding

Wel is die kans een stuk kleiner. Computers aangesloten op een netwerk maken de meeste kans om geïnfecteerd te raken. Bezoekers van de website van de gemeente lopen geen risico op infectie door het computervirus. Wel worden de inwoners van Twenterand aangeraden alert te zijn op verdachte e-mails.

Het virus verspreidt zich (zoals de meeste virussen) voornamelijk via:
• e-mailberichten waarin u wordt gewezen op een faillissement van een onderneming met een link om de vordering te bekijken;
• diverse andere verdachte e-mailberichten met een link erin. Denk aan banken, kortingen en aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn.

Algemeen advies

Wanneer u een verdachte e-mail ontvangt, klik dan niet op de link maar verwijder de e-mail. Verder wordt u aangeraden uw firewall en virusscanner te voorzien van de laatste updates zodat u de kans verkleint dat een eventueel virus uw computer infecteert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier