Gemeente doet mee aan landelijk webloket Regelhulp

0
720

img_0708_640x480_640TWENTERAND – Regelhulp is de `tomtom` voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze website leidt mensen door het woud van regelingen, voorzieningen en uitkeringen. Uniek is dat hulpvragers via Regelhulp direct voorzieningen kunnen aanvragen of aanmelden voor een gesprek, met één formulier én bij verschillende organisaties tegelijk.
Wethouder Binnenmars is overtuigd van de waarde van Regelhulp: “Inwoners van Twenterand met een beperking vinden in Regelhulp lokale informatie over Wmo-voorzieningen en andere oplossingen die de gemeente hen biedt. Alles met het uiteindelijke doel het hen zo aangenaam mogelijk te maken.”

Veel mensen met een beperking en ouderen hebben een meervoudige hulpvraag. Naast een woningaanpassing hebben zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig. En vervoer om naar hun werk te gaan. Of misschien een aangepaste computer voor een opleiding. Al die voorzieningen komen van verschillende organisaties en het valt niet mee om uit te zoeken waar je moet zijn voor welke voorziening.

Vervolgens moet je bij iedere instantie opnieuw al je gegevens doorgeven. Regelhulp maakt hier een einde aan. De site is dé wegwijzer naar de juiste instantie. Dus via Regelhulp kunnen direct voorzieningen worden aangevraagd bij CIZ, UWV, UWV WERKbedrijf (voorheen CWI) en de gemeente Twenterand.

Met één formulier worden in één keer de persoonlijke gegevens ingevuld. Regelhulp zorgt ervoor dat de juiste instantie de benodigde gegevens krijgt.

De gemeente ondersteunt mensen met een beperking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning.
Twenteranders vinden in Regelhulp lokale informatie over Wmo-voorzieningen en andere oplossingen die de gemeente biedt. Zij kunnen een digitaal contactformulier invullen met daarop de vraag. Gewoon thuis, achter de computer, 24 uur per dag zeven dagen per week. Daarna wordt de vraag via het Zorginformatie●punt, het Wmo loket in Twenterand, zo spoedig mogelijk afgehandeld.

De weg vinden in Regelhulp is gemakkelijk. De aanvrager hoeft maar één ding te weten: wat is zijn of haar situatie? Bijvoorbeeld voor ouders met een kind met een handicap of iemand die net uit het ziekenhuis komt of een oudere die beperkingen ervaart door de hoge leeftijd. Vanuit deze herkenbare situaties helpt Regelhulp, stap voor stap. En uiteindelijk wordt duidelijk welke oplossingen mogelijk zijn, waar mensen moeten zijn moet zijn en kunt u de meeste zaken direct digitaal regelen. Wie al meer informatie heeft, kan ook zoeken op soort hulp, organisatie of onderwerp.

Kijk voor meer info op www.regelhulp.nl. Liever persoonlijk iemand spreken? Dat kan ook bij het Zorginformatie●punt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier