Gemeente doet aangifte vanwege diefstal snoeihout

0
2096
Hout

Een inwoner van Geerdijk is donderdag 25 januari betrapt op het stelen van snoeihout van gemeentelijke bomen. De gemeente Twenterand heeft aangifte tegen de man gedaan.

Op diverse plekken in de gemeente worden bomen gesnoeid of gekapt. Het houtafval hiervan ligt dan even langs de kant van de weg om opgehaald te worden. Op 25 januari werd melding gemaakt van een bewoner van Geerdijk die hout op een trekker laadde.

Omdat de gemeente als eigenaar van het hout geen toestemming geeft aan particulieren om snoeihout langs wegen op te halen, werd door de bevoegd opsporingsambtenaar de politie ingeschakeld. Ter plaatse constateerden de agenten dat een man enkele stukken hout opgeladen had. Naar aanleiding hiervan is door de gemeente Twenterand aangifte gedaan van diefstal van hout uit gemeentelijke bomen.

De overtreder kan een boete verwachten. Het snoei- en zaaghout wordt door de gemeente verkocht aan een opkoper, zodat met de opbrengst een deel van de snoei- en zaagwerkzaamheden betaald kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier