Geen beker voor dammers WvM

0
1173

2015-06-15-09-33-14-alex-noppers-derde-van-nederland-nk-sneldammen-wedstrijdverslag-nk-sneldammen.jpgDe dammers van Witte van Moort moesten genoegen nemen met een vierde plek in de KNDB-CUP.

In de eerste ronde moest worden gestreden tegen SNA, die wereldkampioen Schwarzman had laten overvliegen.
Twiest speelde een spannende partij tegen Lemmen, met wederzijds veel kansen, maar uiteindelijk toch 1-1.
Als tweede was Virny uit tegen Schwarzman in een partij waar ze elkaar niet pijn wilden doen.

Introductie scheiding

Odin had zich een tempo verrekend tegen Wijker en kwam een schijf achter. Wonderwel wist hij toch nog een punt te halen.
Aalberts tegen De Jong werd ook remise; meer zat er niet in.
Dat betekende een herkamp. Aan bord 4 verloor Aalberts, Wiry en Mol speelden remise en Twiest won aan bord 1 tegen Lemmen; dit bleek doorslaggevend te zijn en was WvM geplaatst voor de halve finale.

 

Daarin bleek VBI een te groot obstakel; Mol verloor vrij snel een schijf en wist (wederom‼) een punt te halen. Wirny won met een mooi eindspel van Linssen en daar was de koek mee op. Twiest trapte in een verraderlijke combinatie na een volstrekt gelijkwaardige partij en kon opgeven en Aalberts was (net als 2 weken geleden) niet opgewassen tegen Baliakin (al moest het wederom van ver komen!)

Er moest dus nog gespeeld worden om de 3e / 4e plek en wel tegen Den Haag.
Odin speelde een mooie partij tegen Fennema, maar zonder diepgaande analyse is niet te zien waar hij het beter kon doen.
Twiest verloor wederom; nu verrekende hij zich in een totaal gelijkwaardig 4 tegen 4 standje. Eerder in de partij kreeg hij met een bijzondere wending flink voordeel, maar hij wist niet hoe dit voordeel te gebruiken.
Aalberts kwam ook niet verder dan remise tegen Kos.
Virny speelde de langste partij en moest helaas genoegen nemen met een remise. Na de partij kon hij feilloos aangeven hoe het wel had gemoeten.

Kampioen werd Hijken DTC met Roel Boomstra, Wouter Sipma, Auke Scholma en Hans Jansen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier