Gedreven Voorwaarts troeft Kloosterhaar af en wint ruim

0
975

vw1fb.jpgDe uitwedstrijd in en tegen Kloosterhaar was voor Voorwaarts van groot belang. Bij winst zou men het klasse behoud bijna zeker stellen en goede zaken doen in de 3e periode. Hierin had Kloosterhaar vooraf 10 punten, Voorwaarts 9. Trainers Beverdam en Legebeke konden over een bijna fitte selectie beschikken alleen de langdurig geblesseerde Jordy Schoemaker was niet van de partij vandaag. Aanvoerder Nijhof moest genoegen nemen met een plek op de bank.
Om half 3 floot scheidsrechter Maat voor het aanvangssignaal en je kon zien dat bij beide ploegen de druk erop stond. Kloosterhaar begon zoals verwacht afwachtend maar de snelle jongens voorin werden goed bediend door Erik Drenthen die nu achterin speelt bij Kloosterhaar. Voorwaarts kreeg de eerste kans maar het schot van Jordy Harms miste de juiste richting en ging ruim naast. De fase die volgde was een over en weer van kleine kansen. Eerst kopte Kloosterhaar bij de 2e paal net over en was er een tweede kans die van dichtbij naast werd geschoten. Ook Voorwaarts kreeg kansen. Een snelle aanval waarbij Jordy Harms diep werd gestuurd door Bernd Bove. Jordy haalde hard uit richting doel maar een speler van Kloosterhaar stond in de baan van het schot.

De rebound was voor de goed oplettende Mark Smelt maar zijn inzet werd door de keeper van Kloosterhaar met een uiterste inspanning tot corner verwerkt. Een minuut nam Gert Dogger een afgeslagen bal in een keer op de slof maar wederom kon de keeper redden en bleef het 0-0. In de 27ste minuut maakte Bjorn Wessels een onnodige overtreding aan de linker kant van het veld. Uit de daarop volgende vrije trap komt Kloosterhaar enigszins op gelukkige wijze op 1-0. De vrije trap werd nog wel weggewerkt maar Ivar Nijboer schoot van 30 meter met een halve volley op de paal. Via de rug van keeper Stuifzandt rolde de bal over de doellijn. Vanaf de 1-0 ging Voorwaarts beter spelen en wist het de bal goed in de ploeg te houden. Vooral op het middenveld werden de duels gewonnen en de beide centrale verdedigers waren bijna niet te passeren vanmiddag. Voorwaarts kreeg in deze periode een aantal mogelijkheden, Mark Smelt en Jordy Niks schoten net naast. Maar in de 26ste minuut was het toch raak voor Voorwaarts. Jordy Harms werd over recht diep gestuurd en passeerde zijn directe tegenstander. Zijn afgemeten voorzet kon door Gert Dogger bij de 2e paal eenvoudig worden binnengekopt. De 1-1 was meer dan terecht. Kloosterhaar was hierna even de weg een beetje kwijt en kwam maar moeilijk aan het voetballen. Voorwaarts maakte hier goed gebruik van en 5 minuten na de 1-1 was het weer raak. Na lang balbezit werd er een diepte pass gegeven op Jordy Harms die scherp was vanmiddag en zeer goed speelde. Hij kon de bal controleren maar werd daarbij in de 16 ten val gebracht door de keeper. Iedereen dacht aan een strafschop maar de uitstekend leidende scheidsechter zag het voordeel floot niet, ook Bernd zag dat en kon de bal redelijk simpel binnen tikken. Bij een strafschop zou de keeper met rood moeten vertrekken maar Voorwaarts leidde met 1-2. Met nog 15 minuten tot de rust waarin Kloosterhaar het voortouw nam werd Voorwaarts nog even flink onder druk gezet maar kon de 1-2 vast houden tot de spreekwoordelijke thee.
Na de thee was zette Kloosterhaar meteen druk en probeerde met veelal lange ballen de snelle spitsen te bereiken maar Voorwaarts bleef vrij simpel overeind. Voorwaarts bleef knokken in de duels en die werden bijna altijd gewonnen. Voorwaarts nam al snel het heft weer in handen en werd weer gevaarlijk. In de 57ste minuut werk Jordy Harms op rechts diep gestuurd door Mark Smelt. Hij haalde snoeihard uit vanaf ruim 25 meter. De bal vloog over de kansloze keeper keihard tegen de lat en via de bal kwam de bal terug in het veld. Jordy had deze middag zeker een doelpunt verdiend maar zijn aandeel in het scoreverloop was erg groot. Met een 1-2 op het score bord ging centrale verdediger Erik Drenth steeds verder vooruit voetballen waardoor de spitsen van Voorwaarts steeds vaker in een 1 op 1 situatie kwamen. In de 63ste minuut kwam wederom Jordy Harms binnen de 16 meter in balbezit. Tussen 3 man van Kloosterhaar maar op onnavolgbare wijze kon hij de bal controleren. Vanaf de achterlijn wist hij met een prachtige actie Jordy Niks bereiken die eenvoudig kon binnen tikken. De 1 – 3 was de genadeklap voor Kloosterhaar. Voorwaarts kwam niet echt meer in de problemen en het collectief van de oranjehemden was vandaag niet te verslaan. Kloosterhaar probeerde het nog wel maar Voorwaarts wisselde Rene Nijhof voor Gert Dogger als extra slot op de deur. Erik Drenten kon nog wel een aantal ballen kopend verlengen maar daar hield het ook wel mee op. In de 82ste minuut ging de deur definitief op slot door de grote ruimtes achter de verdediging van Kloosterhaar goed te benutten. Een prachtige pass van Lars Bove bereikte broer Bernd. Zijn aanname was goed en met buitenkant links wist hij met een mooie lob de keeper te passeren. De wedstrijd was gespeeld en Voorwaarts had zich gerevancheerd voor de thuisnederlaag tegen Kloosterhaar. Kloosterhaar speelde des-Voorwaarts in Westerhaar, nu speelde Voorwaarts des-Kloosterhaars in Kloosterhaar en passeerde Kloosterhaar op de ranglijst van de 3e periode. Komende zaterdag is Voorwaarts vrij en oefent het donderdagavond bij Hardenberg’85. De week erop komt koploper DZSV op bezoek in Westerhaar.