Gedichtenwedstrijd Bibliotheek Twenterand tijdens de Landelijke Gedichtendag

0
1435

Donderdag 25 januari is het Landelijke Gedichtendag. De bibliotheken in Twenterand geven opnieuw aandacht aan deze landelijke dag door de organisatie van de gemeentelijke gedichtenwedstrijd. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Regenboog, De Bron, De Pölle, Elthetoschool, De Fontein locaties Oranjestraat en Hoofdweg,

De Blokstoeke, De Smithoek, Kennedyschool en De Maten hebben op school mooie gedichten gemaakt. Dit jaar was er vooraf geen thema gekozen, zodat in de klas kon worden aangesloten bij een thema dat op dat moment centraal stond. Ook schreven in sommige groepen de leerlingen hun gedicht op basis van de workshop gedichten schrijven, die ze in de klas kregen aangeboden. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 300 gedichten geschreven! Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er 16 dichters genomineerd.

Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand?

Introductie scheiding

De genomineerde leerlingen mogen tijdens de gedichtendag hun gedicht voordragen aan alle supporters en een jury. Deze jury, bestaat uit Marina Arbouw (Theater Turf)), Kristina Odenhamn (combinatiefunctionaris Cultuur van de gemeente Twenterand) en Marieke Stegeman (teamleider van de Bibliotheek). Zij gaan niet alleen de gedichten beoordelen maar ook letten op het voordragen van de gedichten.

De Gedichtendag wordt op 25 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het begint om 16.00 uur en we verwachten een uur later bekend te kunnen maken wie een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand” is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier