gedeelte Westerhaar vanaf vandaag te zien via Streetview

4
2199

1132010_151413_640x480_640

Heel Twente is vanaf vandaag online vertegenwoordigd via Google Streetview. De website, waarop bezoekers een virtuele wandeling kunnen maken door de straten van hun dorp of stad, heeft vannacht een grote update gekregen. Nagenoeg het hele regionale wegennet van Nederland is nu te zien. Ook toeristische trekpleisters zoals Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Slagharen en Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn van achter de computer te bezoeken.

Met de steden en toeristische trekpleisters die vandaag zijn toegevoegd aan Streetview, heeft Google nu in totaal ongeveer 75.600 kilometer aan Nederlandse wegen in beeld gebracht. Gebruikers kunnen tot straatniveau inzoomen op de kaartendienst Google Maps, of door het oranje poppetje aan de linkerzijde van de kaart naar de blauw gemarkeerde straat te slepen.

Google maakt sinds 2007 met speciaal uitgeruste voertuigen 360-graden beelden van steden in de hele wereld. In 2009 kwam de dienst naar Nederland, met beelden van Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Vorig jaar juni werd dankzij Google Streetview in Groningen een overval opgelost, toen het 14-jarige slachtoffer beelden van zijn beroving terugvond. De twee verdachten konden door speciale medewerking van Google worden aangehouden.

Er is ook echter discussie over mogelijke privacyschending door de dienst. Op Europees niveau ontstond ophef toen de Zwitserse privacywaakhond FDPIC Google Streetview offline dreigde te halen. Hierop besloot Google internationaal gezichten en kentekens minder goed zichtbaar te maken. Ook werd het voor gebruikers gemakkelijker gemaakt om een klacht in te sturen.

Desondanks wordt Google Street View mogelijk alsnog verboden in Duitsland. De Duitse minister van Consumenten-bescherming, Ilse Aigner, vindt dat Google toestemming moet vragen aan burgers en huizenbezitters voordat foto`s geplaatst worden. Op dit moment moeten zij zelf in actie komen middels de klachtenprocedure.

Klik HIER voor Google.
-Tik in het zoekvenster Westerhaar in,
-dan op het rode ballonnetje,
-dan op streetview onder de kleine foto.
-Daarna kunt u het veschuiven/verslepen naar een ander punt dat u wilt bekijken.

 Veel kijkplezier

4 REACTIES

  1. Tamara,

    JAls je met de muis op de foto staat zie ge een witte lijn met de straatnaam. De witte lijn geeft 2 richtingen aan en die je aanklikken .Op de plattegrond eronder staat nu een geel poppetje en die kun je oppakken. Als je die oppakt kun je zien wat de route is die de auto heeft gemaakt om de fotos te maken en op een plek van de route zetten.Vandaaruit kun je weer met de pijlen stap voor stap de route volgen.

  2. Tamara, dat klopt helemaal op dit moment hebben ze alleen de hoofdwegen online staan, wellicht dat de rest in de toekomst nog komt, ik weet b.v. dat ze wel over de schuineweg zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier