Gebruik hybride dienstauto’s Twenterand op schema

0
727

twenterand.jpgBegin van dit jaar nam de gemeente Twenterand zes Hybride dienstauto’s uit de zogenaamde compacte klasse in gebruik. De auto’s zijn bedoeld voor medewerkers van de gemeente Twenterand die (veel) kilometers rijden voor hun werk. De geschatte bezuiniging die deze leaseconstructie op moest leveren, was € 4.000,- per jaar. Een eerste analyse op het gebruik van deze auto’s, laat zien dat die jaarlijks geraamde besparing, in het eerste halfjaar van 2014 al bijna gerealiseerd is.

Burgemeester Visser en wethouder Oudendijk zijn enthousiast over de voorlopige cijfers: “Je merkt dat de medewerkers al veel gebruik maken van de dienstauto’s en zelf doe ik dat ook. Immers, hoe meer er gebruik van wordt gemaakt, hoe beter het resultaat,” aldus Visser. Wethouder Oudendijk spreekt de win-win situatie erg aan: “Uiteraard is de financiële besparing erg belangrijk, maar het
inzetten van full hybrid auto’s past ook binnen de duurzame ambitie van de gemeente Twenterand.”

De gemeente heeft het gebruik van de dienstauto’s onderworpen aan een eerste voorlopige analyse met daarbij de vraag of de geraamde bezuiniging op schema ligt. De auto’s worden niet gekocht maar zijn geleased. De besparing op de kilometers die worden vergoed voor dienstreizen van medewerkers, zijn vooraf geraamd op zo’n € 4.000,-. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2013 is de besparing in de eerste helft van 2014 nagenoeg gerealiseerd met een bedrag van € 3.931,-. Begin 2015 wordt definitief duidelijk hoe hoog de besparing van het eerste jaar daadwerkelijk uitvalt.

Een full hybrid auto, is een auto die optimaal gebruik maakt van de combinatie benzine en elektriciteit. De auto’s mogen uitsluitend worden gebruikt voor dienstreizen en niet voor privégebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier