Gebrek aan creativiteit en inspiratie bij Voorwaarts

0
762

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorafgaand aan de wedstrijd werden er 2 nieuwe contracten getekend door O&O sport en A Wiersma die vanaf nu deel uitmaken van ons Sponsor collectief Sempre Avanti van Voorwaarts, een niet onbelangrijk onder deel van de club. Zowel de eerste als tweede selectie wordt door dit sponsorcollectief van sportkleding voorzien.
Voor de wedstrijd tegen Blauw Wit uit Holten had trainer Loode een behoorlijke puzzel . Door de vele blessures en afwezigen moest het elftal op een aantal plaatsten worden gewijzigd en werd Michel Smit vanuit het 2de toegevoegd aan de verdediging en schoof Rutger Slot door naar het middenveld.
Om half 3 floot scheidsrechter Makkinga voor het eerst af en al in de 2de minuut bleek dat de verdedigers van Voorwaarts nog niet helemaal op elkaar waren ingespeeld. Aanvoerder Rene Nijhof dacht de bal breed te spelen op een medespeler maar zag daarbij de aanvaller van Blauw wit over het hoofd . Het was maar goed dat doelman Stuifzandt wel attent was en de bal ter nauwer nood uit de hoek kon tikken. Dit was het moment dat de verdediging ook bij de les was en de wedstrijd kon beginnen. Er ontstond een spannende wedstrijd met voor beide teams redelijk tot goed voetbal . In de 4de minuut werd er een aanval op gezet over de rechter kant van het veld en de goed meegelopen Roy de Lange wist een perfecte voorzet af te leveren die door alle verdedigers werd gemist echter ook door Gert Dogger die hem zo het leek vrij kon binnen werken. Helaas voor de thuisploeg gebeurde dit niet waardoor de bal onaangeroerd voorlangs ging. Blauw Wit ontsnapte aan een achter stand. Je kon zien dat Voorwaarts zeker nog moest wennen aan de nieuwe posities en men kon elkaar maar slecht vinden. Veel passes werden gemakkelijk onderschept door Blauw Wit en telkens weer liep Voorwaarts achter de feiten aan.

Introductie scheiding

Ook Blauw Wit werd niet echt gevaarlijk maar had wel het betere van het spel. In de 14de minuut werd en aanval verwerkt tot corner en moest Voorwaarts met de rug tegen de muur verdedigen. De corner werd goed verwerkt maar de afvallende bal werd op ca 30 meter van de goal opgepikt door een Blauw Wit speler en snoeihard op het doel geschoten. Doelman Stuifzandt wist de bal toch te klemmen. In de daarop volgende minuten was het wederom Voorwaarts dat in de aanval ging. Een snelle aanval bereikte uiteindelijk Tim Harms die de bal op het doel kon schieten echter het schot was een makkelijke prooi voor de ook goed kiepende goalie van Blauw Wit . De periode vanaf de 25ste minuut tot de rust ging het redelijk gelijk op en het leek een 0-0 ruststand te worden echter in de 44ste minuut was er een uitbraak over rechts van Blauw Wit waarbij de spits van Blauw Wit zich handig vrij maakte van zijn tegenstander en de goed teruggelegde bal netjes voorbij de keeper van Voorwaarts kon plaatsen en de bezoekers aan de thee kon met een 0-1 voorsprong.
Na de thee waarbij de toeschouwers hadden gehoopt op een ander en misschien beter Voorwaarts was het eigenlijk geen wedstrijd meer. Bij zowel Voorwaarts als Blauw Wit liep het niet, bijna alles speelde zich af op het middenveld waarbij beide teams af en toe een klein kansje kregen. In de 60ste minuut leek het nog even dat Gert Dogger toch nog de gelijkmaker ging maken maar ook deze keer kon de doelman van Blauw Wit de bal keren. De laatste fase wilde Voorwaarts er nog een wedstrijd van maken en ontstond er meer ruimte op het middenveld. Daar profiteerde Blauw Wit een aantal keren van en tot 2 keer toe wist doelman Stuifzandt zijn team in de wedstrijd te houden. Voorwaarts kon geen vuist maken en moest met een nederlaag op eigen veld naar de kleedkamer. Een middag zonder goed voetbal waar de vele afwezigen niet alleen als excuus mag worden aangevoerd. Ook mistte het team een stuk beleving waar Voorwaarts toch wel bekend om staat . Voor trainer Loode een uitdaging om daar deze week aan te werken en laten we hopen dat het volgende week weer het Voorwaarts staat wat we kennen en trots op zijn.