GBT zou buitenspel zijn gezet in zwembaden kwestie

4
886

Naar nu blijkt is Gemeentebelangen Twenterand niet zomaar uit de raadswerkgroep zwembaden gestapt. Diverse raadsleden van andere partijen lieten eerder, onder andere via de sociale media weten, dat Gemeentebelangen Twenterand zou zijn “weggelopen”. Uit de “Startnotitie Raadswerkgroep Zwembaden” en een reactie van GBT raadslid Elzinga blijkt echter dat Gemeentebelangen Twenterand eigenlijk geen keuze had.

GBT moest zich conformeren aan de besluiten zoals deze in het amendement “Onderzoek toekomst zwembaden” zijn vastgelegd. Dat bleek voor de partij onmogelijk omdat het in de raadsvergadering van 24 april 2012 juist tegen dit amendement had gestemd. Zonder die instemming wilden de andere partijen niet dat Gemeentebelangen deel uitmaakte van de raadswerkgroep zwembaden.

Introductie scheiding

Er zat voor GBT raadslid Elzinga dus niets anders op dan uit de raadswerkgroep te stappen. Elzinga zegt hierover: “GBT maakte slechts één bijeenkomst mee van de raadswerkgroep zwembaden. Daarna stapte ik als afgevaardigde namens mijn partij er uit. Ik had daarvoor uitstekende redenen. Ik moest mij namelijk conformeren (ofwel vastleggen) aan het raadsbesluit van april 2012, waar GBT juist tegen had gestemd. Dit is hetzelfde als je de SGP zou verzoeken zich te conformeren aan de openstelling van winkels op zondag.”

En verder: “Ik moest op voorhand akkoord gaan met afstoten c.q. sluiting van de baden in Westerhaar en Den Ham. En dan was het openhouden van het zwembad in Vroomshoop uiterst onzeker. Alleen Vriezenveen kon op zekerheid rekenen, hoewel men dat niet toegaf. Alles zou mogelijk zijn. Ja, dat zien we nu. Het overdekte bad komt, zoals voorspeld, in Vriezenveen. Dat was natuurlijk vooropgezet.”

“Daarnaast voelde ik mij niet prettig tijdens die ene bijeenkomst. Fractievoorzitter Jan Kuilder was als voorzitter behoorlijk fel en onvriendelijk jegens mij en dreigde met persberichten. De twee keuzes (eigenlijk is het gewoon chantage) die ik had: 1. Deelnemen aan de raadswerkgroep zwembaden en conformeren aan elk daaruit voortvloeiend voorstel c.q. scenario, waarmee ik automatisch persoonlijk afstand nam van mijn eigen partij, of: 2. De raadswerkgroep zwembaden verlaten. VVD-er Walraven voegde er nog aan toe geen zin te hebben in luistervinken in de raadswerkgroep zwembaden” besluit Elzinga. (twenterandnieuws.nl)

4 REACTIES

 1. Was vanavond aanwezig bij het debat, voor Vroomshoop in dit geval. Schandalig hoe GBT werd weggezet. Ze zijn daar niet gewend aan kritische vragen en alles werd beantwoord met….. Jullie zijn weggelopen uit de raadswerkgroep. Zwakke argumenten. Als leek was het mij in ieder geval duidelijk hoe het nu reilt en zeilt daar in het gemeentehuis. Voor mij geen CDA stem meer het is mij duidelijk. Democratie pfffffffffffffffff laat me niet lachen. Allen tegen 1 en 1 tegen allen in dit geval. 🙁

 2. En nu blijkt ook wel weer hoe die walraven in elkaar zit. 1 grote vieze achterbakse zooi.met de zogenaamde christelijke partijen voorop

 3. Dit zijn de heren die op voorhand al wisten dat er een nieuw zwembad werd gebouwd in vriezenveen.
  En ons voor de gek hebben gehouden met een zopgenaamd onderzoekje.Voor het onderzoek was alles al duidelijk.
  Deze namen en partijen moeten we niet vergeten wanneer we weer gaan stemmen.

  Leden van de raadswerkgroep:

  Jan Kuilder (CDA), voorzitter
  Piet Uitslag (PvdA)
  Marinus Bossers (SGP)
  Chris Walraven (VVD)
  Gerjan Smelt (CU)

 4. Wij hebben gisteravond weer eens kunnen horen hoe onze raadsleden ons vertegenwoordigen. Het was allen tegen de . Als je op een eerlijke manier wat vraagt dan voelt men zich al aangesproken. B.v. Hoe kan het dat in een persbericht geen zaken worden vermeld die een dag eerder zijn besproken. De vraag van GBT was, is dit met opzet gedaan. Als de vraag anders was geformuleerd “bent u met mij eens dat in het persbericht twee belangrijke dingen niet zijn vermeld. Is men vergeten deze twee dingen niet te vermelden en is men achteraf met GBT van mening dat hier onzorgvuldig een persbericht naar buiten is gebracht. Ook vind ik het vreemd dat er zoveel einden aan zitten die nog tot latere kosten kunnen komen voor rekening van de gemeente. Vreemd vond ik ook dat er zoveel sprekers uit Den Ham waren, die naar buiten toe allemaal een eigen mening hebben. Veel kapteins op een schip geeft later gegarandeerd problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier