GBT wil zwembad in Vriezenveen opheffen

1
541

Een nieuw overdekt zwembad in Westerhaar en de sloop van het bad in Vriezenveen. Dat plan wil Gemeentebelangen Twenterand (GBT) in de raadsvergadering indienen. Dan kunnen de baden in Den Ham en Vroomshoop open blijven en wordt fors bespaard.

In het plan is geen ruimte meer voor de exploitatie van zwembad De Stamper in Vriezenveen. Privatiseren of slopen, is volgens fractieleider Albert Engels van GBT de toekomst van het bad. Engels heeft gesproken met vertegenwoordigers van zes sportverenigingen in Vrienzenveen die twee nieuwe sporthallen gerealiseerd willen zien omdat de huidige overdekte sportaccommodaties niet afdoende zijn. „Ik heb hen voorgesteld of een renovatie van de Stamper een mogelijkheid zou zijn. Maar dat werd resoluut van de hand gewezen.”

Introductie scheiding

De Vriezenveense sportverenigingen KEV (gymnastiek), Peatminers (basketbal), Amicitia (korfbal), Vrivo (volleybal) en Deto en Dos ’37 (voetbal) hebben bij Engels voor de bouw van de twee hallen op het sportcomplex ’t Midden gepleit. Ook de basisscholen ondersteunen het plan want ook de gymnastieklessen kunnen daar in de toekomst plaats hebben.

Leden van de zes verenigingen hebben al aangegeven mee te willen werken aan de bouw van de hallen waardoor de kosten lager gehouden kunnen worden. Engels denkt echter dat de gemeente ook een substantiële bijdrage moet leveren. Het afstoten van De Stamper levert de gemeente namelijk al 278.000 euro per jaar op. Engels denkt extra te kunnen verdienen als De Stamper gesloopt zou worden.

De grond zou dan voor woningbouw kunnen worden verkocht. Privatisering van De Stamper ziet Engels ook nog als een mogelijkheid. Op de plek waar nu het openluchtbad De Plump, aan de Zwembadlaan in Westerhaar staat, moet het nieuwe overdekte zwembad van de gemeente Twenterand komen. Het openlucht bad van Westerhaar komt dan te vervallen. De openluchtbaden in Den Ham (Groene Jager) en Vroomshoop (Zandstuve) kunnen volgens Engels open blijven.

Als zijn plannen worden gerealiseerd wordt er volgens hem jaarlijks vier ton bezuinigd op de zwembaden. „Minimaal”, zegt hij. Door de inzet van mensen in het kader van de wet ‘Werken naar vermogen’ kan er ook nog verder worden bespaard op de personeelskosten. „Het verkopen van de kaartjes”, noemt de fractieleider van GBT als voorbeeld daarvan. Met het plan van GBT woont in de toekomstige situatie iedereen maximaal negen kilometer verwijderd van een zwembad. Engels hoopt zijn plan eind dit jaar in de gemeenteraad te kunnen presenteren. (Tubantia)

1 REACTIE

  1. maar dan wel graag open zomers in westerhaar want wat hebben de kinderen er hier zomers anders aan een zwembad als hij gesloten is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier