GBT WIL CIJFERS ALCOHOL/DRUGSGEBRUIK IN TWENTERAND

0
989

gemeentebelangentwenterand_150TWENTERAND – De verse politieke partij Gemeentebelangen Twenterand vraagt voor de derde keer aandacht voor de alcoholproblematiek onder de jeugd van de gemeente Twenterand. Er zijn een drietal schriftelijke vragen gesteld aan het college. Dit keer ook over het drugsgebruik onder jeugdigen.

Fractievoorzitter Albert Engels schrijft in de aanleiding van zijn vragen: “Onze fractie krijgt aanhoudende signalen over problemen met alcohol en drugsgebruik onder de jeugd in onze gemeente. Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota hebben wij in onze Algemene Beschouwingen veel aandacht geschonken aan de alcoholproblematiek en onze zorgen hierover nadrukkelijk geuit.”

Engels vervolgt: “Op de website www.politie.nl/twente vonden wij de aankondiging van de vergadering van het Regionaal College van Politie op maandag 8 september 2008 met ondermeer als agendapunt de voortgang balans in veiligheid, jeugdoverlast, jeugd en alcohol.” GbT vraagt zich af of er cijfers bekend zijn over het alcoholgebruik onder de jeugdigen in Twenterand. Maar wil nu ook meer weten over drugsgebruik (xtc, ghb, etc.).

Engels is benieuwd hoe de cijfers zich verhouden tot de andere gemeenten in Twente. En hij vraagt zich af of die cijfers aanleiding geven tot bijstelling c.q. maken van beleid. Hierbij verwijst de partij naar haar eigen voorstel ten tijde van de behandeling van de Voorjaarsnota in juni jl.

Het is algemeen bekend dat fractievoorzitter Albert Engels en zijn partij zich al een tijd zorgen maakt over de jeugd.
Zo vroeg hij al eens om een overzicht van het aantal keten in de gemeente Twenterand en naar de toestand in de keten. Hij was benieuwd hoe het er daar aan toe gaat. GbT heeft van de politie ooit 20 uur toegezegd gekregen om dit te onderzoeken, maar aan die afspraak heeft de politie zich niet gehouden.
Tijdens Voorjaarsnota stelde Engels opnieuw vragen hierover en burgemeester Helmer Koetje gaf toen aan dat er maar 8 keten in Twenterand zijn en dat van excessen geen sprake is. Het zou allemaal meevallen ten opzichte van bijvoorbeeld Hardenberg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier