GBT en CU: overdekt zwembad blijft bij De Stamper, openluchtbaden worden toekomstbestendig

0
2322
Foto: Floris Kayim

GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie hebben een deelakkoord bereikt over het zwembaddossier. Het overdekte zwembad blijft bij De Stamper in Vriezenveen, Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop en het reeds geprivatiseerde openluchtbad De Groene Jager in Den Ham worden met duurzame investeringen toekomstbestendig gemaakt, zodat deze baden tientallen jaren mee kunnen en de toekomst zeker is. 
Gezien de financiële situatie van de gemeente Twenterand en de nog steeds oplopende tekorten in het sociale domein is gekozen voor deze oplossing. Zowel een overdekt zwembad op locatie Vriezenveen-Noord als een binnen-/buitencombinatie in Vroomshoop blijken duurder en brengen meer risico’s met zich mee dan nieuw te bouwen bij De Stamper. Met name de aanwezige infrastructuur aldaar, eigendom van gronden en de aanwezige voorzieningen met maatschappelijke perspectieven geven de doorslag

Er is overwogen zwembad De Stamper te renoveren, maar dit is gezien de technische staat niet langer mogelijk en zelfs onveilig, zo is afgelopen weken duidelijk geworden uit een rapport van Oranjewoud en technische inspecties. Dit leidt tot de keuze voor nieuwbouw op de locatie van De Stamper waarbij gestreefd wordt naar een 3-baden concept. Dit is besproken met de belanghebbende zwem- en waterpoloverenigingen.

De opwaardering van de openluchtbaden zal in nauwe samenwerking met stichting Aquapark de Zandstuve en Stichting De Groene Jager plaatsvinden, waarbij ook de maatschappelijke verbinding en duurzaamheid reeds met hen is besproken, met als doel de jaarlasten in de hand te houden. Hierover is ook overeenstemming bereikt. Aangetekend: zwembad De Groene Jager is weliswaar geprivatiseerd, maar er waren nog onafgemaakte zaken die nu worden opgelost.

GBT en ChristenUnie brengen dit deelakkoord nu al naar buiten als gevolg van de veranderende en open bestuursstijl die men voorstaat de komende raadsperiode. De verbetering in relaties met inwoners, organisaties en bedrijven zal zichtbaar moeten worden. Er wordt gestreefd naar een gemeente die meedenkt, drempels verlaagt, participeert en initiatieven faciliteert. Open communicatie is daar een belangrijk onderdeel van. Zo maakten beide partijen enkele weken geleden al bekend wie de kandidaat-wethouders zijn. 
Fractievoorzitters Mark Paters en Gerjan Smelt zijn verheugd met de instemming van de beide fracties over het zwembaddossier. Wat beide heren betreft zal dit onderwerp daadkrachtig worden opgepakt en nog dit jaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, maar er worden geen onoverkomelijkheden meer verwacht. Zo is de pilot koopzondag in Vroomshoop tot een vrije kwestie verklaard. 

Geef je mening over dit besluit door hieronder te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier