GBT dient moties wantrouwen en treurnis in tegen wethouder en burgemeester

0
458

De fractie GemeenteBelangen Twenterand van de gemeente Twenterand diende tijdens de raadsdebatten van 16 april een tweetal moties in. Tijdens het bespreken van het onderwerp ‘Aanpasingen afvalbrengpunt’ besloot de GBT onder meer het vertrouwen op te zeggen in portefeuillehouder Engberts.

GBT dient de motie tegen wethouder Engberts in omdat een raadsbesluit van 7 februari 2012 volgens de GBT niet is uitgevoerd door de wethouder en, ‘ondanks herhaaldelijk verzoek ook niet uitgevoerd zal worden’.

Dit is voor GBT voldoende reden om het vertrouwen in de wethouder op te zeggen. De partij meent dat de wethouder, door het niet uitvoeren van een amendement, ‘de democratie en de instrumenten van de gemeenteraad uitholt’ en ‘niet handelt in het belang van de inwoners’.

Naast de motie van wantrouwen diende GBT ook een motie van treurnis is, dit maal tegen burgemeester Visser. Volgens GemeenteBelangen Twenterand heeft de burgemeester, tevens voorzitter van het college en van de gemeenteraad, geen verantwoordelijkheid genomen in het uitvoeren van een unaniem aangenomen amendement.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier