Gastles kunstproject Leemansmolen op De Blokstoeke

0
834

blokstoeke2-ontwerpmaken-molenzeil.jpg
Het Molenkunstproject voor vier basisscholen, dat de molenaars van de Leemansmolen organiseren ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de molen, is fase 2 ingegaan.
De leerlingen van de vier deelnemende basisscholen De Bron Vriezenveen, De Blokstoeke Westerhaar, Willibrordus Vroomshoop en Domino Den Ham hebben in maart en april een bezoek aan de Leemansmolen gebracht.
Nu moest er een ontwerp gemaakt moeten worden van de beschildering die de leerlingen op de molenzeilen gaan aanbrengen.

Introductie scheiding

De beide kunstenaressen die het project begeleiden, Louise Bramer uit Vroomshoop en Wil van der Linden, hebben besloten het thema ‘De Vier Jaargetijden’ toe te gaan passen op de vier molenzeilen. Op deze manier kan elk van de vier schoolklassen een herkenbaar ontwerp maken (lente, zomer, herfst of winter) van zijn eigen molenzeil.

Op vrijdag 11 mei waren zij -samen met molenaar Hans Schouten- ’s morgens te gast op OBS De Blokstoeke in Westerhaar.
Daar verzorgden zij een gastles, waarin het thema van de beschildering centraal stond. Al brainstormend met de leerlingen kwamen ze uit op de bijbehorende kleuren en beelden, die de leerlingen zouden kunnen toepassen op hun ontwerp van het molenzeil.

De leerlingen moesten volop moeite doen om hun creativiteit aan te boren. Bij de één ging dat gemakkelijker dan bij de ander, maar met hulp van hun juf en de kunstenaressen kwamen ze een heel eind.
Daarna gingen de kinderen o.l.v. de kunstenaressen aan de slag met een papieren molenzeil op schaal en met veelkleurige verf.

Het hele molenkunstproject, dus ook de gastles en het creatieve proces zijn te volgen op de website van de Leemansmolen (www.leemansmolen.nl).
Daar staan ook de fotoalbums die per schoolklas zijn aangemaakt.

blokstoeke2-ontwerpmaken-molenzeil.jpg

blokstoeke1-ontwerpmaken-molenzeil.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier