`Garstelanden kan groter`

0
965

img_2444_1600x1200_400WESTERHAAR – Mocht blijken dat de belangstelling voor het nieuwe gedeelte van bedrijventerrein Garstelanden bij Westerhaar groter is dan verwacht, dan overweegt het Twenterandse college alsnog een grotere uitbreiding van het bedrijventerrein.

Dat antwoordt het Twenterandse college van B en W op vragen van de fractie van ChristenUnie.

Die partij stelde vragen over de uitbreiding met anderhalve hectare zoals het college van plan is. Zoals bekend wil de plaatselijke ondernemersvereniging AZB een uitbreiding met drie hectare in plaats van de nu voorgenomen anderhalve hectare. Volgens Algemeen Zakelijk Belang is daarvoor voldoende animo bij ondernemers in Westerhaar.

Het college wil daarin echter nog niet meegaan. Daarvoor wordt verwezen naar een raadsuitspraak over de bedrijvenvisie. Daarin is opgenomen dat de uitbreiding van Garstelanden maximaal 1,5 hectare mag bedragen.

Bovendien heeft een verdere uitbreiding van Garstelanden gevolgen voor de andere bedrijventerreinen in de gemeente. „We moeten met de beschikbare bedrijvenruimte voorzichtig omgaan”, meldt het college. „Want als we afwijken van de gemeentelijke bedrijventerreinenvisie gaat dat ten koste van andere bedrijventerreinen in de gemeente. De behoefte per kern moet daarom heel nauwkeurig bepaald worden.”

Het college meldt wel dat als de situatie daartoe aanleiding geeft, een extra uitbreiding mogelijk is. „We hebben zo precies mogelijk gekeken wat de behoefte is per kern. Mocht echter blijken dat in Westerhaar meer uitbreiding nodig is, willen we zo snel mogelijk een nieuw plan daartoe maken”, schrijft het college aan de ChristenUnie. Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier