Foto`s vrijkomen asbest na brand zijn geplaatst

0
654

Zojuist reden we om 23.30uur nog even langs De Klaampe. Het asbest ‘commandocentrum’ en ander materieel waren weer verdwenen en diverse mensen van brandweer en politie en ambtenaren van de Gemeente Twenterand waren ook weer vertrokken: de rust was weder gekeerd! Werknemers van de gemeente, die teruggeroepen waren, konden hun vakantie of vrije dag weer voort zetten.
Eerder op de avond vertelde Loco Burgemeester Visser aan WesterhaarDigitaal dat alle maatregelen uit voorzorg waren getroffen. In het kader van de volksgezondheid heeft men het zekere voor het onzekere genomen!
Dinsdag op woensdagnacht was er, tijdens een kleine maar hevige brand, asbest vrijgekomen. Verschillende woningen werden vervolgens ontruimd, toen er door een bewoner ook buiten het afgezette gebied asbest werd gevonden. Om 18.30 uur moest Grillroom De Pyramiden aan de Leidijk er ook aan geloven. De zaak werd op last van de politie ontruimd en de bestelde pizza’s konden niet meer worden afgeleverd.

Introductie scheiding

De bewoners werden opgevangen in de Klaampe en werden hier van eten en drinken voorzien. Tevens informeerde de gemeente de bewoners over de stand van zaken vanuit hetzelfde Kulturhus de Klaampe.
Ondertussen werden er diverse monsters genomen in en om verschillende woningen. Om 22.40 uur kwam het bericht dat de bewoners weer naar huis mochten. Er was geen asbest aangetroffen in en nabij de meeste woningen. Door een speling van de wind is er alleen tussen de nrs 15 een 17 een kleine concentratie asbest gevonden, dat morgenochtend (2 augustus) door een gespecialiseerd bedrijf zal worden opgeruimd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier