Foto`s koninginnedag

2
837

Regen enige spelbreker van fantastische meerkamp

img_9780_640x480_468Koninginnedag 2010 was voor Westerhaar een extra feestelijke dag. Naast de vaste items die door de Oranjevereniging jaarlijks worden georganiseerd heeft de organisatie van het jubilerend dorp deze dag tot een echt feestdag. weten om te toveren.

Al voor 7 uur was het bouwen van de diverse tenten en spellen begonnen. Om 9 uur was er de traditionele opening door het hijsen van de vlag bij het verzorgingstehuis. SDG was daar zoals gewoonlijk bij aanwezig.

Terug bij het feestterrein konden de verdere festiviteiten beginnen. Zo werden er spellen voor de allerkleinste jeugd georganiseerd die na het parcours af gelegd te hebben konden genieten van patat en een glaasje fris. Ook werden er unieke T-shirts verkocht. De kinderen van K.I.K. verkochten oranje T-shirts met het eerste couplet van het lied van Westerhaar op de rug. Thom van der Woning reikte het eerste shirt uit aan de zangeres van het lied, Heleen, waarna de verkoop officieel kon beginnen.

De meerkamp begon `s morgens voor de jeugd tm 12 en eindigde `s middags voor de senioren. De grote verenigingen in het dorp hadden gezorgd voor een onvergetelijke spellenparcours. De rolstoelbasketbal vereniging had een parcours met rolstoelen uitgezet, de brandweer vereniging had een ware brandweeroefening voorbereid voor de deelnemers. Bij de voetbal vereniging moest men elkaar aan een elastiek voetballend bestrijden. De tennisclub had een grote broek gemaakt waar tennisballen in moest worden gevangen. Zoals het een echte meerkamp betaamd had de korfbal vereniging een hindernisbaan aangelegd. Bij de motorclub was zelfs een gemotoriseerde koe onderdeel van het waterspel. Bij de damclub moest men geheel in stijl de damstenen op een dambord langs een parcours loodsen.
Kortom, de spellen logen er niet om en werden door de teams als prachtig en uitdagend ervaren.

De opkomst bij de deelnemers was geweldig goed. Helaas was het weer de enige spelbreker voor deze meerkamp. Door de voordurende wind en vele buien bleef het massale publiek uit. Diegene die dit toch getrotseerd hebben zagen teams strijden voor de eer. Vol overgave werd het spellenparcours afgelegd om te proberen met de eerste prijs ervandoor te gaan.

Uiteindelijk zag de top 3 er als volgt uit:
Jeugd tm 12 jaar vanaf 13 jaar
1. De Neuzies 1. Ploeg Tennisclub
2. De D-tjes 2. Ploeg van Geweld
3. De Kakkerlakken 3. Wilt nie

Na de spellen klaarde het weer enigszins op en kon men nog lang napraten met de muziek die door de “american events” organisatie was geregeld. Er traden diverse tribute bands op.
Tussendoor was er in de avond de traditionele lampionnenoptocht. Voorafgegaan door SDG werd de traditionele route afgelegd.

Rond middernacht was de rust in het dorp weder gekeerd en konden alle organiserende verenigingen terug kijken op een meer dan geslaagde dag en won het weer het niet van het plezier.

Alle  foto`s van Koninginnedag staan inmiddels in het fotoalbum. Ook de foto`s gemaakt van het Westerhaar`s Next Top Model team staan in het fotoalbum.
Heeft u zelf ook foto`s gemaakt en u wilt die delen met anderen. Stuur de foto`s dan naar foto@westerhaar.eu


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier