Forse stijging van omzet Dorcas

0
691

dorcasWESTERHAAR – Na verbouwing winkel in Westerhaar liep het meteen weer storm.
Hulporganisatie Dorcas in Westerhaar heeft een prima jaar achter de rug. In 2007 is er voor 22.000 euro verkocht vanuit de winkel aan de Hoofdweg 152a. Na aftrek van de huur en ander huisvestingskosten bleef er een winstbedrag over van 17.000 euro.

Dit geldbedrag komt in zijn geheel ten goede aan een huizenbouwproject in het Afrikaanse land Tanzania.

Dorcas is een christelijke hulporganisatie. In de winkel in Westerhaar worden tweedehands goederen verkocht. Volgens Jenny Teunis van Dorcas krijgt de winkel steeds meer regionale bekendheid. “Er komen mensen vanuit de hele regio spullen bij ons kopen. Z elfs vanuit Almelo komen mensen regelmatig kijken in onze winkel”, vertelt ze. Maar ook de mensen uit Westerhaar bezoeken de winkel aan de Hoofdweg frequent. “Er zijn bij ons in Westerhaar niet zoveel winkels. Daarvoor moeten de bewoners naar Vriezenveen of naar Vroomshoop”, aldus Jenny Teunis, “En de mensen zijn hier niet zo draagkrachtig.”

Dan: “De bezoekers vinden het leuk om bij ons rond te snuffelen. Alle dingen die wij verkopen zijn schoon. Wij hebben ook vrijwilligers die dingen repareren zodat het weer verkocht kan worden. Wij hebben bijvoorbeeld iemand die een klok kan repareren.”

Dorcas heeft in Westerhaar ruim veertig vrijwilligers die meehelpen. Volgens Jenny Teunis wordt er alles aan gedaan om de winkel zo fraai mogelijk in te richten. Voor dat doel heeft Dorcas onlangs nieuwe stellingen gekocht zodat de spullen nog beter getoond kunnen worden.

Dorcas heeft de winkel vorige week enkele dagen gesloten moeten houden, omdat het interieur drastisch is veranderd. “Wij zouden eigenlijk vorige vrijdag weer open gaan, maar wij hebben besloten een dag eerder de deuren weer te openen zonder dat wij dat aan het publiek gemeld hebben. Vorige week donderdag zijn wij weer open gegaan en die dag liep het al weer storm in de winkel.”

Het is en blijft de inzet van de hulporganisatie om geld bijeen te brengen voor goede doelen in het vroegere Oostblok en in derdewereldlanden.

Dorcas-Westerhaar werkt nu voor een project in Tanzania. Het geld is bestemd voor mensen die daar in een hutje wonen zonder enige vorm van sanitair. Het geld dat Dorcas verdient, wordt besteed aan het bouwen van huizen waarin wel een douche, een waterkraan en een toilet zijn aangebracht. Voor 2000 euro kan één zo`n woning worden gebouwd. Met de omzet van 2007 kunnen er dus acht woningen voor gezinnen in het Afrikaanse land worden gerealiseerd, en dan blijft er zelfs nog een bedrag van 1000 euro over. Dorcas is niet alleen afhankelijk van vrijwilligers maar ook van mensen die hun spullen aan de winkel willen schenken.

Dat gebeurt volgens Jenny Teunis op grote schaal. “Al die spullen worden door ons schoongemaakt. Soms is dat echt nodig, want de aangeboden spullen zien er soms niet uit.” Dorcas accepteert ook alleen spullen die eventueel na schoonmaak of reparatie verkoopbaar zijn.

De hulporganisatie Dorcas heeft in Nederland elf winkels waar tweedehands spullen worden verkocht. In de gemeente Twenterand is Westerhaar de enige kern waar een winkel van deze hulporganisatie is te vinden. De winkel is elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur geopend.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier