Financiële tegenvaller van 1,5 miljoen voor Twenterand

0
738

De gemeente Twenterand heeft te maken met een tegenvaller van 1,5 miljoen euro. Die wordt veroorzaakt doordat bouwgrond die de gemeente in bezit heeft, door de economische crisis minder waard is dan waarmee de gemeente rekening heeft gehouden.
Het gaat om grond waarvoor de komende tijd nog geen plannen worden ontwikkeld. Dat geldt voor zowel woningen en appartementen als bedrijventerreinen.
Daarmee is niet gezegd dat het verlies voor de gemeente daadwerkelijk 1,5 miljoen euro is. Grond die binnenkort wordt verkocht voor woningbouw, is nu meer waard dan toen de gemeente het aankocht. Het college van burgemeester en wethouders verwacht dat die meeropbrengst de tegenvaller van 1,5 miljoen euro grotendeels compenseert.
Dat de gemeente de gronden die voorlopig nog niet worden bebouwd moet afschrijven, heeft te maken met een gezond financieel beleid. De tegenvaller moet daarom in de begroting voor komend jaar al verwerkt worden. Twenterand wil daarvoor een greep uit de reserves doen.
Om de reserves zo snel mogelijk weer aan te vullen wil het college alle ‘winsten’ van verkoop van grond tot een bedrag van 1,3 miljoen euro weer terugstorten in de reserves.
De grond waar het om gaat ligt in Vriezenveen-Noord, aan de Marleseweg en de Rohorst in Den Ham, in de omgeving Garstelanden in Westerhaar en aan de Daarlerveenseweg in Vriezenveen. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier