Filmavond in de Klaampe

0
811

Voor de tweede keer organiseert de Openbare Bibliotheek Twenterand in samenwerking met het Kulturhus ‘De Klaampe’ in Westerhaar een filmavond in het kader van ‘Nederland Leest’. Op donderdagavond 4 november om 19.30 uur wordt in De Klaampe de film ‘Iris’ gedraaid, een film over de Ierse schrijfster Iris Murdoch die aan Alzheimer leed.  De film sluit aan bij het thema van het boek dat dit jaar is uitgekozen voor Nederland  Leest: ‘De grote zaal’ van Jacoba van Velde.

Tijdens deze landelijke kampanje -die dit jaar gehouden wordt van 22 oktober tot en met 20 november- wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek.

Volwassen leden van de Openbare Bibliotheek kunnen vanaf  22 oktober  het boek gratis ophalen in de bibliotheek. De afsluiting is op donderdag 18 november met een Grote Leeskringavond in de bibliotheek in Vriezenveen, onder leiding van Yvonne van de Berg. Kaartjes daarvoor kunnen eveneens vanaf 22 oktober gratis gehaald worden in alle vestigingen van de bibliotheek Twenterand.

De toegangskaartjes voor de film ‘Iris’ kosten € 5,00 en dit is inclusief een kopje koffie of thee. De kaarten zijn vanaf  maandag 18 oktober te koop in de Klaampe, de vier bibliotheken van Twenterand en Boekhandel de Jong. De film ‘Iris’ is tevens de start van de filmavonden, die het Kulturhus in haar cultuurpakket opneemt en meerdere malen per jaar gaat organiseren.  Er wordt begonnen met twee filmvoorstellingen per jaar, maar bij voldoende belangstelling wordt dit uitgebreid. De volgende filmavond is gepland op 14 april 2011.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier