Filmavond in De Klaampe

0
605

De Bibliotheek Twenterand organiseert een filmavond in het Kulturhus ‘De Klaampe’ in Westerhaar. Op donderdagavond 27 oktober om 19.30 uur wordt in de V-sterij de film ‘Dead Poets society’ gedraaid, met in de hoofdrol Robin Williams.

De film sluit aan bij het thema van het boek dat dit jaar is uitgekozen voor de landelijke campagne Nederland Leest: ‘Het leven is vurrukkulluk’ van Remco Campert. Nederland Leest wordt dit jaar gehouden van 21 oktober tot en met 19 november.

Introductie scheiding

De film vertelt het verhaal van John Keating (Robin Williams) die in 1959 Engels doceert aan een prominente kostschool voor jongens, waar een ijzeren discipline heerst. Zijn filosofie ’the purpose of education is to think for yourself’ valt in slechte aarde bij de staf en de ouders, maar maakt hem razend populair bij de leerlingen. De nadruk van de film ligt op de ontwikkeling van een klein groepje jongens, dat Keatings lessen ter harte neemt, met tragische gevolgen.
De toegangskaartjes voor de film kosten € 5,00 en dit is inclusief een kopje koffie of thee. De kaarten zijn vanaf maandag 10 oktober te koop in de vier bibliotheken van Twenterand, de Klaampe en Boekhandel de Jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier